Κρίση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τους επικεφαλής στα ψηφοδέλτια.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με αφορμή τις επιλογές για τους επικεφαλής στα ψηφοδέλτια δήμων και περιφερειών μια νέα κρίση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκρούσεις και προστριβές παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Νίκαια, αλλά και την Αγ. Παρασκεύη, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πετρούπολη, του Ζωγράφου, το Δήμο της Πάτρας (αν και στην τελευταία περίπτωση οι διαφωνίες έχουν να κάνουν με την στήριξη ή όχι της Ανυπότακτης Πολιτείας) κλπ.
Στη Νίκαια το τοπικό ΣΕΚ προχώρησε στην ίδρυση αυτοδιοικητικού σχήματος μην λαμβάνοντας υπόψη τις εσωτερικές διαδικασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βασικά επειδή δεν μπορούσε με δημοκρατικό τρόπο και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να έχει τον/την επικεφαλής!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες στελεχών και συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν τα τοπικά στελέχη του ΣΕΚ διαπίστωσαν πως η συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή δεν θα στήριζε την Κ. Θωίδου, στέλεχος του ΣΕΚ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, προσπάθησαν αρχικά να παρακωλύσουν τις διαδικασίες παραπέμποντας την λήψη της τελικής απόφασης στο συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή. Στη συνέχεια ενημέρωσαν με mail (!!) τα υπόλοιπα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πραγματοποίηση «ιδρυτικής συνέλευσης» νέας δημοτικής παράταξης, που είχε οργανωθεί αποκλειστικά απ’ το ΣΕΚ. Η νέα δημοτική κίνηση μάλιστα φέρει τον τίτλο «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης», παρόλο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως σύνολο, δεν είχε λόγο στην διαμόρφωση του ιδρυτικού της κειμένου, ούτε στην επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δεν ήταν καν παρούσα στην «ιδρυτική συνέλευση».
Η κίνηση αυτή του ΣΕΚ έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των υπόλοιπων δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή και μένει να φανεί το κατά πόσο θα οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση που υπάρχει σε μια σειρά άλλες περιοχές.
Δημοσιεύουμε στην συνέχεια τις ανακοινώσεις του ΝΑΡ, του ΣΕΚ και της ΑΡΑΝ για τις εξελίξεις στη Νίκαια.



ΝΑΡ: Ανακοίνωση για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Κοκκινιά και τον Ρέντη

Στη σημερινή συγκυρία της κλιμάκωσης της επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου στα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να παρέμβει στις εργατικές γειτονιές με γνώμονα τη συγκρότηση δυνάμεων για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης στη βάση του αναγκαίου μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος. Ειδικά σε μια περίοδο που η ρεφορμιστική αριστερά έχει επιλέξει να μην σηκώσει το γάντι, είτε στα πλαίσια της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική διαχείριση, είτε της άρνησης του ΚΚΕ να συμβάλλει στην ανάπτυξη ανατρεπτικών αγώνων παραπέμποντας τα πάντα στο αόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας, η ενιαία, αυτοτελής και πολιτικά αιχμηρή παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εργατικές γειτονιές, τα τοπικά κινήματα και τις εκλογές για το τοπικό κράτος είναι σημαντικός κρίκος για το ξεδίπλωμα του αναγκαίου παρά ποτέ πολιτικού κινήματος ρήξης και ανατροπής.

Η ελπιδοφόρα συγκρότηση του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις όποιες αδυναμίες, προσπαθεί να εκφράσει αυτήν την αναβαθμισμένη αναγκαιότητα-δυνατότητα, διατηρώντας ένα πλαίσιο δημοκρατικής συγκρότησης και αντικαπιταλιστικής φυσιογνωμίας. Δυστυχώς οι κινήσεις συντρόφων του ΣΕΚ για συγκρότηση ψηφοδελτίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη, έξω και ενάντια στις αποφάσεις της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά δεν θυμίζουν σε τίποτα την παραπάνω αναγκαιότητα της περιόδου και του εργατόκοσμου της Κοκκινιάς, ίσα-ίσα υπονομεύουν στην ουσία την πολιτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην περιοχή. Τις τελευταίες βδομάδες, αγνοήθηκαν τόσο οι αρχές λειτουργίας και τα κεκτημένα του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά και οι συλλογικές διαδικασίες και οι αποφάσεις της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκεκριμένα:

1) Με την απαράδεκτη, αντισυντροφική και εν κρυπτώ μεθόδευση, ώστε να εκβιαστούν αποφάσεις όσον αφορά την συγκρότηση αντικαπιταλιστικού σχήματος στην περιοχή, με de facto επιβολή απόψεων για το χαρακτήρα και τον επικεφαλής του. Συγκεκριμένα, οι σύντροφοι του ΣΕΚ όταν διαπίστωσαν ότι στην συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β’ Πειραιά διαμορφωνόταν άλλο πλαίσιο για την συγκρότηση του σχήματος κι είχαν προταθεί και άλλα ονόματα συντρόφων για το ρόλο του επικεφαλής της δημοτικής μας παρέμβασης, επέλεξαν να ακολουθήσουν άλλη τακτική προσπαθώντας να μας φέρουν όλους προ τετελεσμένων. Αφού εμπόδισαν με διάφορα οργανωτίστικα τερτίπια την πρόοδο των αποφάσεων της συνέλευσής μας, την Πέμπτη 6/3 μας ενημέρωσαν με ηλεκτρονικό μήνυμα περί ύπαρξης «πρωτοβουλίας», από τους ίδιους, για την δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος και καλέσματος ιδρυτικής συνέλευσης του την Κυριακή 9/3 μέσω κειμένου συλλογής υπογραφών χωρίς καν να μας παρουσιαστεί το ίδιο το κείμενο! Κάτι που όχι μόνο δεν αποτελούσε απόφαση οποιασδήποτε διαδικασίας, αλλά ερχόταν σε κόντρα με τις ως τώρα αποφάσεις μας.

2) Το παραπάνω κείμενο, που δεν μας είχε γίνει γνωστό μέχρι το Σάββατο 8/3, είναι εξαιρετικά ελλειμματικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει αναφορά σε κρίσιμα ζητήματα περιεχομένου όπως την αντιδιαχειριστική λογική, τη σχέση τοπικού –κεντρικού κράτους, τον Καλλικράτη, την ΕΕ, το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στην αντιφασιστική πάλη και πολλά άλλα. Βρίσκεται σε απόσταση από τις τελευταίες αποφάσεις του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ομόφωνα αποδεκτή επεξεργασία της ομάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το τοπικό κράτος. Αγνοεί την συζήτηση που έγινε στην Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως προς το αναγκαίο πλαίσιο συγκρότησης. Αντίθετα αυτό που πομπωδώς ενδιαφέρεται να κατοχυρώσει είναι το όνομα του επικεφαλής του νεότευκτου «σχήματος», στοιχείο ξένο συνολικά στην κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζει τις χειρότερες στιγμές των διαγκωνισμών αστών πολιτικών για την κατάχτηση του «χρίσματος» από τις ηγεσίες των κομμάτων τους. Ακόμα και τα σύγχρονα «Ποτάμια» - πλυντήρια της αστικής πολιτικής, στο κάλεσμα για τη συγκρότησή τους είχαν εκτενέστερη και πιο ξεκάθαρη αναφορά στην πολιτική τους τοποθέτηση και ήταν λιγότερο προσωποκεντρικά. Η λογική προώθησης και στήριξης αντικαπιταλιστικών κινήσεων με σχετική αυτοτέλεια, οι διακριτές διαδικασίες εμπλέκοντας ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών και η λειτουργία στη βάση της εργατικής δημοκρατίας είναι κεκτημένο και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για εμάς και το αντικαπιταλιστικό δυναμικό που θέλουμε να εκφράσουμε.

3) Το αποκορύφωμα είναι ότι οι σύντροφοι μετά την αυτοονομασία τους σε σχήμα, προσπαθούν να σφετεριστούν και το όνομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την χρήση της λέξης ανταρσία στον τίτλο («Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης») παρά την κάθετη αντίθεση στις επιλογές τους όλων των υπολοίπων δυνάμεων της Τοπικής Επιτροπής, οργανωμένων ή ανένταχτων.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με όλες του τις δυνάμεις στον Πειραιά εργάζεται και θα συνεχίσει να εργάζεται για την συγκρότηση αντικαπιταλιστικής κίνησης πόλης στην Κοκκινιά και το Ρέντη, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των κατευθύνσεων της συνέλευσης της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά. Κάθε άλλου τύπου προσπάθεια που υπονομεύει αυτή την εμφάνιση και πληγώνει την ενότητά της, θα θεωρηθεί ξένο σώμα ως προς αυτήν και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις αρχές λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούμε τα μέλη της τοπικής επιτροπής να πάρουν πρωτοβουλία για να συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα συνέλευση της τοπικής επιτροπής. Καλούμε τις δυνάμεις του ΣΕΚ να σταματήσουν τις διασπαστικές τακτικές και να συμβάλλουν, έστω και την ύστατη ώρα, μαζί με το σύνολο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην από κοινού προώθηση της πολιτικής – εκλογικής μας παρέμβασης.
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Τομέας Οργανώσεων Πειραιά

ΣΕΚ Νίκαιας: Για την συγκρότηση αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης στη Νίκαια
Προς τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από την πρώτη συνέλευση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά (2/2) που είχε προγραμματισμένο θέμα συζήτησης την παρέμβασή μας στις δημοτικές εκλογές, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη και επεξεργασμένη πρόταση σε σχέση με την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας σχήματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην πόλη της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα κάναμε την εκτίμηση ότι σε μία γειτονιά που έχουν δοθεί σημαντικές μάχες ενάντια στις επιθέσεις των μνημονίων, της κυβέρνησης και των Νεοναζί, στις οποίες η αντικαπιταλιστική αριστερά έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, υπάρχει όχι μόνο η αναγκαιότητα αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας αντικαπιταλιστικού σχήματος που θα παρέμβει και στο κίνημα και στις εκλογές. Βασικό κριτήριο για αυτή μας την εκτίμηση ήταν ο ρόλος που έπαιξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ στην μάχη ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Νίκαιας, που κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από τον αντιφασιστικό αγώνα την τεράστια πλειοψηφία της πόλης, τα συνδικάτα, την αριστερά, τους μετανάστες και να μην επιτρέψει να μετατραπεί μία πόλη προσφυγιάς και αντίστασης σε πεδίο δράσης των ταγμάτων εφόδου.

Ενάντια σε αυτή την πρόταση τοποθετήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι σ. της ΑΡΑΝ αλλά και του ΝΑΡ, υποτιμώντας τόσο την ανάγκη να εκφραστούν και πολιτικά οι αγώνες του κινήματος όσο και τη δουλειά που έχει γίνει από τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια και στο μέτωπο του αντιφασισμού -αντιρατσισμού και στις παρεμβάσεις μας και τη σταθερή μας παρουσία στο απεργιακό κίνημα και σε όλα τα μέτωπα ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Προχώρησαν μάλιστα μέσα στις δύο τελευταίες συνελεύσεις της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά σε χυδαίες και αντισυντροφικές επιθέσεις σε βάρος ανένταχτων συντρόφων, μελών του ΣΕΚ και προσωπικά σε βάρος της προτεινόμενης ως επικεφαλής, συντρόφισσας Κατερίνας Θωίδου. Μία συντρόφισσα που έχει πρωτοστατήσει στις μάχες του εργατικού κινήματος, έπαιξε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της αντιφασιστικής πάλης στην πόλη της Νίκαιας, ιδρυτικό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β' Πειραιά και επιπλέον διωκόμενη από τη Χρυσή Αυγή για την αρθρογραφία της στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.

Σαν ΣΕΚ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στην προσπάθεια των συντρόφων της ΑΡΑΝ και του ΝΑΡ να μπλοκάρουν τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος στην πόλη της Νίκαιας. Θεωρούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία λογοδοτεί πρώτα απ' όλα στον κόσμο της αριστεράς, που μέσα από την κινηματική μας δράση τα προηγούμενα χρόνια είδε να γεννιέται η ελπίδα ότι η ενότητα του κινήματος είναι πολύ πιο δυνατή από την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των Νεοναζί. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Καλούμε την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11πμ στο δημαρχείο Νίκαιας, σε ιδρυτική συνέλευση αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης σε Νίκαια- Ρέντη.

ΑΡΑΝ Πειραιά: Ανακοίνωση/Καταγγελία σχετικά με την πρωτοβουλία για συγκρότηση αριστερού αντικαπιταλιστικού σχήματος σε Νίκαια-Ρέντη

Σε μια συγκυρία όπου τα εργαζόμενα στρώματα βάλλονται ολοένα και περισσότερο από τις πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ευρώ και των μνημονίων είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς πέρα από γενικόλογες αναφορές στην επαναστατική διαδικασία και τον αντικαπιταλισμό ως γενική και αφαιρετική έννοια να προτάσσουν και τα στοιχεία εκείνα που πραγματικά διαχωρίζουν ένα κομμουνιστή, επαναστάτη, αντικαπιταλιστή στο σήμερα από την κυρίαρχη ιδεολογία και τις επιμέρους εκφάνσεις της.

Την πλούσια κληρονομιά δηλαδή του χώρου της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ο οποίος σφυρηλατήθηκε στα κινήματα, πολιτικοποιήθηκε, γαλουχήθηκε και συγκροτήθηκε στην βάση της αντίθεσης αλλά και της πάντα ενδιαφέρουσας αντιφατικότητας, που μπορούσε να συνθέτει διαφορετικά ρεύματα και αντιλήψεις στο εσωτερικό της, μα πάνω από όλα μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό της να κατακτά την ενοποίηση της και την ενιαία εκφορά της στις μεγάλες πολιτικές μάχες και στα επιμέρους κινήματα. Παρόλα αυτά φαίνεται πως στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένει ενεργή μια προσπάθεια το ίδιο το μόρφωμα να κάνει 1 βήμα μπρος και 2 βήματα πίσω.

Ως Αριστερή Ανασύνθεση Β’ Πειραιά τα τελευταία 3 χρόνια υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα συγκρότησης αριστερού ριζοσπαστικού αντισυνδιαχειριστικού σχήματος στη περιοχή της Νίκαιας- Ρέντη ως το αναγκαίο όχημα για τη παρέμβαση μας στα τοπικά κινήματα και τις μεγάλες μάχες που ξεδιπλώνονται στο πεδίο της γειτονιάς. Στη προσπάθεια αυτή της ΑΡΑΝ όλα αυτά τα χρόνια βιώναμε την απάντηση συντρόφων του ΣΕΚ πως «δε χρειάζεται δημοτικό σχήμα, υπάρχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Φέτος και λίγο πριν την κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι σύντροφοι του ΣΕΚ παρουσίασαν σε συνέλευση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά μια εντελώς αποσπασματική πρόταση που με εμμονικό τρόπο κατέληγε να παρουσιάζει σαν επικεφαλής τη σ. Κατερίνα Θωίδου και μάλιστα έχοντας κάνει ήδη δουλειά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου χωρίς αυτή η διεργασία να έχει περάσει από κανένα συλλογικό αποφασιστικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πόσο μάλλον από συλλογικές διαδικασίες που θα ενέπλεκαν και ευρύτερο κόσμο πέρα από τον οργανωμένο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ως ΑΡΑΝ κατακρίναμε δημόσια αυτή την επιλογή των συντρόφων αλλά θεωρώντας πως το τοπικό δημοτικό σχήμα δεν είναι ένα «απλό εκλογικό κατέβασμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αλλά ένα στρατηγικό στοίχημα για τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη περιοχή, θέλαμε να συμβάλλουμε στη διαδικασία συγκρότησης δημοτικού σχήματος καταθέτοντας και συγκεκριμένο κείμενο ως προσχέδιο καλέσματος για την ιδρυτική συνέλευση συγκρότησης αριστερού αντικαπιταλιστικού σχήματος στη Νίκαια, στη τελευταία συνέλευση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17/2. Επιλογή που υποστηρίξαμε και με τις τοποθετήσεις μας σε πείσμα ορισμένων συντρόφων που ήθελαν μια από τα ίδια, γενικόλογη συζήτηση που κατέληγε σε μια άγονη αντιπαράθεση.

Σε αυτή τη συνέλευση οι σ. του ΣΕΚ πυροδότησαν την διαδικασία, επικαλέστηκαν απουσία απαρτίας και αδυναμία της τοπικής να αποφασίσει, για τον επικεφαλής του σχήματος και την πρόταση καλέσματος ιδρυτικής συνέλευσης και παρέπεμψαν την υπέρβαση της κρίσης στις καλένδες του συντονιστικού της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρόλα αυτά με ευθύνες των συντρόφων του ΣΕΚ αλλά και άλλων μελών του συντονιστικού, συντονιστικό δεν συγκλήθηκε έκτοτε, οπότε και η διαδικασία φάνηκε να παγώνει.

Χτες οι σ. του ΣΕΚ μας ανακοίνωσαν (μέσω mail) ότι υπάρχουν «90 υπογραφές από αγωνιστές και αγωνίστριες» οι οποίοι καλούν την Κυριακή 9 Μάρτη σε ιδρυτική συνέλευση του δημοτικού σχήματος. Μια κίνηση η οποία έγινε με στόχευση κρυφά και χωρίς να εμπλέξει την πλειοψηφία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β’ Πειραιά, προφανώς χωρίς καμία νομιμοποίηση από το σώμα της, ρίχνοντας βόμβα στα θεμέλια κάθε συλλογικής διαδικασίας και απόφασης.

Ως Αριστερή Ανασύνθεση θεωρούμε την κίνηση των συντρόφων βαθιά αντισυντροφική και διαιρετική, κίνηση που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αυτοτελούς πολιτικού σχεδίου, κίνηση που αποτελεί «ξένο σώμα» για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια κίνηση εν τέλει που ξεθάβει και επαναφέρει στον αφρό τις πιο σκοτεινές αντισυντροφικές πρακτικές του κομμουνιστικού κινήματος, πρακτικές που η ίδια η αγωνιστική ενότητα και ο πλούτος της εσωτερικής δημοκρατίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάλευαν και παλεύουν για να τις κλειδώσουν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Ως Αριστερή Ανασύνθεση δε συμμετέχουμε και δεν στηρίζουμε αυτή τη προσπάθεια για συγκρότηση δημοτικού σχήματος υπό αυτή τη φυσιογνωμία και πολιτική λογική. Εμείς θέλουμε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό και αντισυνδιαχειριστικό δημοτικό σχήμα γειωμένο στο πεδίο της γειτονιάς που δεν θα είναι ένα απλό ευκαιριακό εκλογικό κατέβασμα μιας οργανωμένης αντίληψης στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προειλημμένο και προαποφασισμένο «από τα πάνω». Από την ίδρυση της τοπικής και μαζί με πολλούς ανένταχτους συντρόφους/ισσες αντιπαλέψαμε τέτοιες λογικές και πρακτικές με συντροφικό τρόπο μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχο να κατακτήσουμε μια αγωνιστική επαναστατική φυσιογνωμία που θα συσπειρώνει το κινηματικό δυναμικό της πόλης μας. Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλουμε τη στάση των σ. του ΣΕΚ ως βαθιά αντισυντροφική που τραυματίζει την πολιτική ενότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θέτει υπό διακύβευση την ενιαία πολιτική της παρέμβαση.