Καταγγελία Κ.Α.Ρ. για επίθεση στον υποψ. δήμ/χο Νίκαιας-Ρέντη Κ. Παπαδόπουλο.


Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Νίκαιας – Κορυδαλλού καταγγέλλει την τραμπούκικη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Κώστας Παπαδόπουλος το βράδυ της Κυριακής 16/3/2014 από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο οι οποίοι προσπάθησαν να τον χτυπήσουν , με αποτέλεσμα από την πτώση να τραυματιστεί διάφορα μέρη του σώματος .
Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ένας σύντροφος που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στους λαϊκούς και στους αντιφασιστικούς αγώνες, στη Νίκαια της Προσφυγιάς και της Αντίστασης τους “μπήκε στο μάτι”.

Στη Νίκαια που με τα μαζικά και ενωτικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, με τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων και όλων των φορέων, πολιτικών, κοινωνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, στη Νίκαια που κλείσαμε ουσιαστικά τα γραφεία τους που ήταν στρατηγικό κέντρο δράσης των φασιστικών συμμοριών. Στην πόλη όπου συγκροτήθηκαν τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε παρόμοιες ενέργειες και προφανώς άμα τους αφήσουμε να συνεχίσουν δεν θα είναι και η τελευταία. Θυμίζουμε και την επίθεσή τους σε μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” στη Νίκαια, σε αφισοκόλληση στις 18/4/’13.
Δηλώνουμε κάθετα και σε κάθε κατεύθυνση: οι φασιστικού τύπου τραμπούκικες επιθέσεις δεν πρόκειται να μας τρομάξουν ούτε θα μας πτοήσουν να κάνουμε πίσω από αυτά που διεκδικούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, τον φόβο και τον ρατσισμό διεκδικώντας μια Πόλη ελεύθερη Δημοκρατική μια Πόλη της Αλληλεγγύης, της συνύπαρξης με κάθε τι “διαφορετικό”.
ΟΛΟΙ στις 22 του Μάρτη στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού, στην οποία συμμετέχει και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, όπως και πολλές άλλες αντιρατσιστικές/ αντιφασιστικές συλλογικότητες.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών, εργαζόμενων, ανέργων και φτωχών ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης, το ρατσισμό και το φασισμό.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τον ΦΑΣΙΣΜΟ Κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη
1 μ.μ. Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια
2 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και Πορεία στη Βουλή.