1 Μάη - Ναπολέων Σουκατζίδης. Ιστορικές μνήμες και στιγμές συγκίνησης, σε εκδήλωση του "κόντρα στο ρεύμα".



Θέλει γερά κότσια στη κορύφωση του προεκλογικού αγώνα, όταν όλοι τρέχουν να μαζέψουν ψήφους, η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» να ασχολείται με το βιβλίο, τον πολιτισμό και την 1 Μάη! Να διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν ήρωα, σε έναν κομμουνιστή νέο που ανήμερα Πρωτομαγιάς εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.
 Μια εκδήλωση αναφορά στον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, με εξαιρετικά ποιοτικά στοιχεία, που με την επιλογή της δικαίωσε τους διοργανωτές, χαρίζοντας στους ανθρώπους που την παρακολούθησαν  έντονα συναισθήματα και ρίγη συγκίνησης. 
Το βιβλίο  "Ο κύκλος των μάταιων πράξεων" που έγραψε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εύμαρος, παρουσίασε η Μάρω Τριανταφύλλου συγγραφέας, ο Σπύρος Τζόκας, συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρθηκε κυρίως στον λόγο που τον οδήγησε να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο. Η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου,  διάβασε με αριστουργηματικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο, και ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος εκδόσεων Εύμαρος, έκανε έναν μικρό χαιρετισμό.
Την κουβέντα συντόνισε η  Κάτια Γαλοπούλου.
Έναν μικρο χαιρετισμό - παρέμβαση έκανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με το «Κόντρα στο Ρεύμα» Κώστας Παπαδόπουλος.
Με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο η Μάρω Τριανταφύλλου (ολόκληρη η παρουσίαση εδώ). έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: "Για τον Τζόκα, ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων είναι ένα κάλεσμα του αναγνώστη να ενταχθεί στην μεγάλη συλλογικότητα της ελπίδας, εκεί όπου γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις ίσως να μην έχει προς στιγμήν κανένα αποτέλεσμα αλλά που, αν δεν το πράξεις τότε σίγουρα ποτέ δεν θα παραχθεί κανένα αποτέλεσμα και ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ." 

 Ο Σπύρος Τζόκας, αναφερόμενος στο λόγο που έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο είπε ότι "εκπλήρωσε μια ανάγκη για να μείνει ζωντανή η μνήμη αγωνιστών σαν τον Σουκατζίδη, να αναδειχτεί η προσωπικότητα του που αποτελεί πρότυπο ζωής. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή αλλά δεν δίστασε να την θυσιάσει για να μην πάρει άλλος τη θέση του στη εκτέλεση."
Έκλεισε λέγοντας "Εύχομαι να μην κλείσει ποτέ αυτός ο κύκλος των μάταιων πράξεων."

Προβλήθηκε επίσης το ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν για τον Σουκατζίδη οι μαθητές από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης. 
Παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο Αττική "Δύναμη Ζωής" της Ρένας Δούρου Γ. Γαβρίλης, πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και στελέχη του Σύριζα.