Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάββατο 26 Απρίλη 2014 . Τολμούν και επανεμφανίζονται στη Κοκκινιά οι νεοναζί....


Με ανακοίνωση της η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”  Νίκαιας – Κορυδαλλού καταγγέλλει  τη νέα παρουσία των Νεοναζί στις γειτονιές μας.
 
Σήμερα Σάββατο 26/1/2014, τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας Χ.Α. (όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον εισαγγελέα) ξεκίνησαν απ’ τα γραφεία τους, ανοίγοντάς τα ξανά και πορεύτηκαν στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό σε στρατιωτικό σχηματισμό, με την κάλυψη της αστυνομίας.
Στη συνέχεια,  σε στρατιωτικό σχηματισμό, μοίρασαν τη θρασύτατη προκήρυξη με τον προκλητικό τίτλο “όχι φυλακές για τους εθνικιστές” και λέρωσαν τους τοίχους στις γειτονιές μας με τα ναζιστικά τους σύμβολα, τα πανώ στην πλατεία Ελευθερίας όπως και τον  Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο “Πασαμοντάνια“. Έχουν το θράσος να “ζητάνε” οι νεοναζί να σκοτώνουν πάλι χωρίς να μπαίνουν φυλακή, ατιμώρητοι.
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά τους για ανασυγκρότηση και ξέπλυμα των ναζιστικών τους θέσεων, τακτικών και εγκλημάτων. Τα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια ήταν -και το προσπαθούν να ξαναγίνουν- στρατηγικό κέντρο των ταγμάτων εφόδου. Τη στιγμή που αυτός ο πυρήνας των νεοναζί έχει αποδεδειγμένα (και από την έκθεση του εισαγγελέα) την ΚΥΡΙΑ ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!
Επίσης, ο Κασιδιάρης τελευταία δήλωσε ότι “στηρίζει” τη Σαμπιχά. Δεν ξεχνάμε τα ρατσιστικά συνθήματα που είχαν γράψει στην τελευταία εξόρμησή τους (“έξω οι γύφτοι από τον Κορυδαλλό”). Μήπως άλλαξε η στάση τους και απέναντι στους φτωχούς και καταπιεσμένους, στους μετανάστες, στους ρομά και τις μειονότητες και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Οι νεοναζί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχτζάτ Λουκμάν, που τραμπουκίζουν έλληνες και μετανάστες, που κάνουν πλάτες στα αφεντικά των ΠΑΕ και των τραπεζών, αφήνονται στις δημόσιες επιδείξεις τους ανεμπόδιστοι από δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Αυτές φαίνεται ότι ξέχασαν ήδη τον ψεύτικο “αντιφασισμό” τους! Πλέον εξαρτάται από εμάς να μην αφήσουμε τους νεοναζί να ξανασκοτώσουν!
Η Κοκκινιά είναι η πιο γνωστή λαϊκή συνοικία που αντιστάθηκε στην ναζιστική κατοχή (1941-1944). Η Νίκαια είναι ακόμα και σήμερα συνοικία φτωχών ανθρώπων, εργαζόμενων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών. Οι νεοναζί της Χ.Α. δεν έχουν καμία δουλειά στους δρόμους μας! Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντήσουμε, δυναμικά και οργανωμένα, όλοι μαζί, για να σβήσουν οι ναζί. Αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα της περιοχής, δημοτικές κινήσεις, κόμματα της αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες της πόλης, να στείλουμε ηχηρό και δυναμικό μήνυμα: η φασιστική απειλή δεν αφορά ΜΟΝΟ τους μετανάστες αλλά ΟΛΟΥΣ μας. Πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις και να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α. όχι μόνο στη γειτονιά μας αλλά και ΠΑΝΤΟΥ!
Η ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά-Μπένι αναπτύσσει απίστευτη επιθετικότητα. Περηφανεύεται που στέλνει στον πάτο του Αιγαίου μετανάστες και σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές, την ώρα που καταδικάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική ανεργία. Όμως, οι αντιστάσεις θα επιμείνουν. Σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά αδιέξοδα και τις νέες πιέσεις των δανειστών, θα παρατείνουν την πολιτική κρίση και ενισχύσουν την προοπτική ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, μαζί με το εργατικό κίνημα, τις δημοτικές κινήσεις της πόλης, την αριστερά, και την τοπική κοινωνία θα αγωνιστούμε για να απαλλαχτούν η Νίκαια και ο Κορυδαλλός μια για πάντα από το δηλητήριο του ναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας, των δολοφόνων νεοναζί. Θα παλέψουμε για την πολιτική, κοινωνική και ηθική απομόνωσή τους, για την προώθηση των λαϊκών αγώνων, για να καθαρίσουν οι γειτονιές μας απ’ τους φασίστες, για γειτονιές αλληλεγγύης!
Ενάντια στην εξαθλίωση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της συγκυβέρνησης.
Ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της επαναπροώθησης, που εκτρέφουν το φασισμό.
Ενάντια στους τραπεζίτες και τους πλειστηριασμούς τους.
Για να ανακτήσουμε ΟΛΑ τα κοινωνικά αγαθά που μας έχουν στερήσει!
• KAMIA ANΑKΩXH ME THN KYΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-KAMIA ANOXH ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
• Δουλειά στους άνεργους – Φορολογία στους πλούσιους
• Κανένας εργάτης ανασφάλιστος – Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά
• Λαέ θυμήσου ο λόγος που πεινάς, δεν είν’ ο μετανάστης αλλά ο Σαμαράς

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Νίκαιας – Κορυδαλλού