Σωματείο εργαζομένων δήμου Νίκαιας-Ρέντη : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !

 
από την συνάντηση του Σωματείου με τον Κ.Παπαδόπουλο

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, Ζητάει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ.
Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το Σωματείου αναφέρει: 

Η κυβέρνηση τώρα προχωράει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση του νόμου 4250/2014, ο οποίος προβλέπει την αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού του Δημοσίου και την κατάταξή του σε τρείς κατηγορίες: σε άριστους (25%), ικανούς (60%) και ανεπαρκείς (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15%). Η εφαρμοστική εγκύκλιος, που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει ότι το 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως «άχρηστοι» με βαθμολόγιση από 1-6 (ή από 1 - 6,9), ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσής τους, ενώ η μη τήρηση των ποσοστών από τους αξιολογητές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, θα βρεθούν στον «κάδο» του 15% των «άχρηστων» και υποψήφιων για απόλυση.

Είναι φανερό πως η συμμορία της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, θέλει να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και στο Δημόσιο και να απολύσει όσους περισσότερους μπορέσει. Πρόκειται για μια αδίστακτη κλίκα που αποφασίζει, νομοθετεί και διατάζει ότι της αρέσει και ότι τραβάει η όρεξη της τρόικας, του ΔΝΤ και των εργοδοτών.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Σαν ένα πρώτο βήμα ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Παράλληλα, καλούμε όλους όσους εμπλέκονται στην διαδικασία αξιολόγησης να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες επιμερισμού, εισηγήσεων, αξιολογήσεων, εκθέσεων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Επίσης, πρέπει να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας και τις ομοσπονδίες. Να πάρουμε αποφάσεις για μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νόμου στην πράξη με όλες τις μορφές αγώνα: απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, μπλοκάρισμα των διευθύνσεων διοικητικού με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να μην παραδώσει καταστάσεις υπαλλήλων, έντυπα των ατομικών εκθέσεων, κλπ.

Να αποφασίζουμε το μπλοκάρισμα των εκθέσεων αυτό-αξιολόγησης με μαζικούς και συλλογικούς όρους. Απευθυνόμαστε προς την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της παρέχοντας συνδικαλιστική και νομική κάλυψη. Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγώνα και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

Η μάχη για την μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση, μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε μαζικό κίνημα ανυπακοής και απεργιακής κλιμάκωσης με στόχο την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ !
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !