Εκδήλωση της Π-1000 προχθές Παρασκευή στη Νίκαια.



Αναδημοσίευση από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η Πρωτοβουλία των 1000 οργάνωσε την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση της στην Αθήνα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτή τη φορά στη Νίκαια. Ήταν η πρώτη εκδήλωση της Π-1000 στη Νίκαια και οι εντυπώσεις όλων όσων παρακολούθησαν στην εκδήλωση ήταν εξαιρετικές. Ο αριθμός των παρευρισκομένων κυμάνθηκε στους 35 με 40, όχι κάτι ιδιαίτερα μεγάλο δηλαδή, όμως εκπροσωπήθηκαν πλατιά οι διάφοροι χώροι της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων στελεχών και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από το ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα ήταν κάτι σαν συνάντηση στελεχών της Αριστεράς, αφού εκτός από τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Παπαδόπουλο, μίλησαν ακόμα 3 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του, καθώς και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος από το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά θερμό και συντροφικό κλίμα, σε βαθμό που μια σειρά ομιλητές (κι όχι μόνο ένας) δήλωσαν «εντυπωσιασμένοι» και «συγκινημένοι» ότι «δεν ήξερα πως υπήρχαν τέτοιες διεργασίες και κινήσεις στην Αριστερά», ότι «συνήθως φεύγουν μετά τους πρώτους 2-3 ομιλητές, αλλά αυτή η κουβέντα τους κράτησε μέχρι το τέλος» (τέλειωσε μετά τις 10.00 μμ) και ότι «πρέπει να ξανασυναντηθούμε».

Είναι ίσως πιο χρήσιμο ή ενδεικτικό να παραθέσουμε το σχόλιο ενός τοπικού κινηματικού μπλοκ (Η Κοκκινιά μας) που ήταν παρών στη συζήτηση καθώς και να υπενθυμίσουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μάη, διοργανώνεται η πέμπτη στη σειρά εκδήλωση, στην Πετρούπολη.

Το άρθρο του blog «Η Κοκκινιά μας» έχει ως εξής.
 Προσέγγιση και διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους της Αριστεράς για την Αριστερά και την ενιαία δράση της