ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: "Σας καλώ να εκλέξετε για Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδόπουλο".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ 

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Υπηρέτησα το Δήμο της Νίκαιας δώδεκα χρόνια με αγωνιστικότητα και συνέπεια από τη θέση του Δημάρχου. Υπηρετώ από το 2006 το Δήμο Νίκαιας και από το 2010 το Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι Ρέντη, από τη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μένοντας πιστός και τιμώντας τη ψήφο σας.
Σήμερα δεν είμαι υποψήφιος ούτε συμμετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Όμως η ιστορία μου και η ευθύνη μου ως πολίτη της πόλης που γεννήθηκα και εργάζομαι, η αγωνία μου για το μέλλον της και το μέλλον του ενιαίου Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη μου επιβάλλει να τοποθετηθώ ξεκάθαρα για τις δημοτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η Δημοτική Αρχή που απαιτούν οι ιστορικές συνθήκες, πρέπει να μην περιορίζεται σε μια απλή διαχείριση στα πλαίσια που οριοθετεί η πολιτική της κρίσης και των μνημονίων, ούτε να συμβιβάζεται με τη συνεχή αφαίρεση πόρων αυτοτέλειας και αυτοδυναμίας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε βάρος των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ούτε να υποστέλλει το όραμα μιας φιλολαϊκής αναπτυξιακής πορείας ή να συμβιβάζεται με το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντας την σε τυπική υπηρεσία του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αναδειχθούν Δημοτικές Αρχές που να είναι έτοιμες να συγκρουσθούν με την σημερινή κυβερνητική πολιτική της καταστροφής των κοινωνικών κατακτήσεων, της επιβολής του μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, της μόνιμης υποβάθμισης της ζωής στις πόλεις και στα χωριά. Σήμερα απαιτούνται δημοτικές αρχές που να διεκδικούν αγωνιστικά και με συνέπεια, ασυμβίβαστα και στηριζόμενες σε ένα κίνημα ενημερωμένων πολιτών, που θα είναι καθημερινά στο προσκήνιο. Δημοτικές Αρχές που θα οραματίζονται, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν τα προγράμματά τους, χτυπώντας την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση με ρήξεις, ανατροπές άλλα και διεκδικώντας και προωθώντας τα αναπτυξιακά έργα που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας.

Για την σημερινή απερχόμενη Δημοτική διοίκηση του κύριου Γιώργου Ιωακειμίδη, εκφράζω σοβαρότατες ενστάσεις:

- Περιόρισε τη δραστηριότητα της αποκλειστικά στα στενά και ασφυκτικά πλαίσια που της “χάρισε” η κυβερνητική πολιτική, εξαντλώντας όποιο απόθεμα είχε δημιουργηθεί από εισφορές πολιτών για το πολεοδομικό σχέδιο. Το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου μας “προσωρινά και πρόσκαιρα ανακουφίσθηκε”, δεν λύθηκε όμως για να εμφανισθεί πάλι οξυμένο τα επόμενα χρόνια με ένα Δήμο που θα υποχρεωθεί να απολύσει το 1/3 του προσωπικού του, να μειώσει τις κάθε είδους κοινωνικές παροχές και να οδηγήσει Νίκαια και Ρέντη στην στασιμότητα.

Ζητήματα όπως ανεργία, ρατσισμός, λαϊκές συνελεύσεις, πολεοδομικές αναπλάσεις των προσφυγικών τετραγώνων, πολεοδομική αναβάθμιση της Νίκαιας και του Ρέντη απουσίασαν και απουσιάζουν παντελώς από την καθημερινότητα του Δήμου μας.

Καμιά διεκδίκηση δεν είδαν οι πολίτες της Νίκαιας για την αξιοποίηση σημαντικών εκτάσεων γης δημόσιων και δημοτικών, όπως το κτήριο της Άρσης Βαρών (ακόμα περιμένομε το Πανεπιστήμιο Πειραιά,), τις αποθήκες Κεράνη, το κτίριο Δηλαβέρη για το οποίο από το 2002 έχει καταθέσει ο Δήμος 3.000.000 ευρώ για απαλλοτρίωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το χώρο του πρώην  του πρώην Νεκροταφείου Αναλήψεως χωρίς ένα καθαρισμό, χωρίς μια μετακίνηση ενός τάφου, χωρίς μια απολύμανση. Το ΜΕΤΡΟ προχωρά στην πόλη μας χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος αντιμετώπισης του τεράστιου κυκλοφοριακού φορτίου και της υποβάθμισης που θα προκαλέσει στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, δεν υπάρχει καμία πολεοδομική πρόταση από την πλευρά του δήμου για την προσφυγική περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου , ενώ έγινε απόπειρα από τον ίδιο τον κ. Ιωακειμίδη και τους συνεργάτες τους να ξεπουλήσουν στις κατασκευαστικές εταιρείες του ΜΕΤΡΟ το δημοτικό λατομικό χώρο πρώην Καραμπίνη στην Νεάπολη μετατρέποντας το σε επικίνδυνη χωματερή μπάζων  αντί για αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο όπως είναι χαρακτηρισμένος. Και βέβαια απόσυρε την σχετική απόφαση προσωρινά μετά την έντονη λαϊκή αντίδραση και την αντίδραση σύσσωμης της δημοτικής αντιπολίτευσης αλλά  δεν έχει δεσμευθεί ότι δεν θα το επαναφέρει μετά τις εκλογές αν επανεκλεγεί. Χωρίς να σέβεται τους αγώνες και την ιστορία της πόλης αποχαρακτηρίζει χώρους πρασίνου κάνοντας ρουσφέτια σε ψηφοφόρους του ενώ επιτρέπει να χαθούν άλλοι που χρόνια τώρα καθυστερεί η απαλλοτρίωση τους  παρόλο που διαφημίζει ότι έχει περίσσευμα..

Διοικεί  αντιδημοκρατικά  με μια «σκληρή» ομάδα εμπίστων και προωθεί κρίσιμα θέματα ερήμην του δημοτικού συμβουλίου  και των δημοτών. Ουσιαστικά ο κ. Ιωακειμίδης με την στήριξη των μνημονιακών κομμάτων εκμεταλλεύθηκε το «χαμήλωμα του πήχυ» για τα δημοτικά πράγματα που οφείλεται στην κακή συμπεριφορά και αρνητική πορεία του κ. Μπενετάτου και πλασαρίστηκε σαν λύση σωτηρίας για την Νίκαια υιοθετώντας όμως σαν δικά του έργα στα διαφημιστικά φυλλάδια, έργα των τελευταίων χρόνων αυτής της περιόδου. Αναδείχνεται έτσι ως ο «τυχερός» Δήμαρχος της ευνοϊκής συγκυρίας, του «εφικτού» , στην πραγματικότητα των συμβιβασμών και της στασιμότητας. Η ρήξη , το όραμα, η ανατροπή ,η λαϊκή κινητοποίηση ,η αντιμνημονιακή πολιτική  είναι πράγματα άγνωστα γι’αυτόν.

Για όλα τα παραπάνω καλώ τους συνδημότες μας του Δήμου Νικαίας Αγ.Ι. Ρέντη  χωρίς ταλάντευση αλλά μαχητικά  να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό Κίνησης Πολιτών Κόντρα  στο Ρέμα με επικεφαλής τον συνεπή αγωνιστή και ακτιβιστή Κώστα Παπαδόπουλο.

Ο Σ.Λογοθέτης με τον Κ.Παπαδόπουλο και την κόρη του Κατερίνα.

 Ο Κώστας Παπαδόπουλος έδειξε μοναδική αγωνιστική συνέπεια  στο κίνημα Γονέων, στο αντιμνημονιακό κίνημα ενάντια στο «χαράτσι», ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό της Χρυσής Αυγής , ενάντια στην εξαθλίωση, την ανεργία και την  φτωχοποίηση στο Δήμο μας.
 Είμαι σίγουρος ότι θα αναδείξει τον Δήμο Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη  σε στήριγμα της αυριανής αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης με σημαντικό όφελος για την ανάπτυξη του Δήμου μας  και του κτυπήματος της ανεργίας. Μπορεί  αναπτύσσοντας ένα ρωμαλέο διεκδικητικό κίνημα πολιτών στο Δήμο μας να εμπνεύσει και να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του Δήμου που σήμερα είναι αποξενωμένες και αναξιοποίητες στην υπηρεσία ενός οράματος σημαντικών έργων και αλλαγών για την πόλη για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους αλλά και την αγωνιστική τους παρουσία. Χρειαζόμαστε δήμαρχο που θα τολμήσει, που θα αποκρούσει τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων αύριο και τη  μετατροπή του Δήμου σε μια τυπική κρατική υπηρεσία που θα  τις επιβάλλεται να χαρατσώνει τους Δημότες 

 Σας καλώ να εκφράσετε την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία σας , την αποφασιστικότητα σας για ανατροπή εκλέγοντας για Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδόπουλο . Η μάχη  της ανατροπής δεν κρίνεται μόνο στην Περιφέρεια αλλά και στον Δήμο.

Στέλιος Λογοθέτης  14-5-2014