Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη ομόφωνα αποφάσισε ότι:
Α) Η εκτίμηση ότι ο νόμος 4250/2014 για την αξιολόγηση και η εφαρμοστική εγκύκλιος σημαίνουν απολύσεις και πρέπει να καταργηθούν στην πράξη επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ο νόμος κατατάσσει υποχρεωτικά το προσωπικό σε τρείς κατηγορίες: άριστους (25%), ικανούς (60%) και ανεπαρκείς (τουλάχιστον 15%)ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσης των «άχρηστων», αλλά και την μισθολογική καθήλωση, αν όχι την υποβάθμιση, της πλειοψηφίας των υπολοίπων.
 
Β) Κάθε προσπάθεια εφησυχασμού των εργαζομένων αντικειμενικά εξυπηρετεί την κυβέρνηση που δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με εργατικές κινητοποιήσεις και τους δημάρχους που θέλουν να απεμπλακούν από τις ευθύνες τους παραμονές των εκλογών. Κατά συνέπεια, η αναστολή της εφαρμογής του νόμου αποκαλύπτει πρώτα από όλα τον φόβο της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί ανοιχτά με τους εργαζόμενους, αλλά και την ύπουλη τακτική της, αφού κατά τον προσφιλή της πλέον τρόπο θα επανέλθει στα μέσα του καλοκαιριού, καθώς η προθεσμία έκδοσης της απόφασης επιμερισμού των ποσοστών μετατίθεται στις 30 Ιουνίου και της αξιολόγησης στις 1 Σεπτεμβρίου.
Γ) Το αίτημα του Σωματείου μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο (15 Απριλίου) να πάρει απόφαση στην οποία θα δεσμευτούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις ότι θα μπλοκάρει το νόμο των «αξιολογήσεων» - απολύσεων και θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων είναι τώρα και αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλων των σωματείων. Το ομόφωνο ψήφισμα – καταδίκης του νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ασφαλώς σε θετική κατεύθυνση, αλλά δεν αποτελεί δέσμευση.  Για αυτό καλούμε την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα μπλοκάρουν τον ανθρωποφάγο νόμο στην πράξη.
Δ) Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται στην διαδικασία αξιολόγησης να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.Κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε «αξιολογήσεις» που θα οδηγήσουν συναδέλφους σε απόλυση.  Παράλληλα πρέπει οργανωμένα να μπλοκάρουμε τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης με μαζικούς και συλλογικούς όρους.
Ε) Πάνω από όλα όμως αυτό που χρειάζεται είναι ημαζική εργατική δράση. Να μην τους κάνουμε τη χάρη να περιμένουμε μετά από τις εκλογές, να μην επαναπαυτούμε στην προσωρινή υποχώρηση της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να συντονίσει τον αγώνα με όλο το δημόσιο. Παράλληλα, καλούμε τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής σε δήμους, σχολεία και νοσοκομεία σε κοινό αγώνα.
Ο αγώνας ενάντια στον ανθρωποφάγο νόμο της «αξιολόγησης» επιχειρεί να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε ζούγκλα όπου οι εργαζόμενοι θα αλληλοσπαράζονται και όλοι μαζί θα υποτάσσονται στους διευθυντές, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα μένει στο απυρόβλητο. Για να ανατραπεί αυτό στην πράξη απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της εργασίας. Και η καταλληλότερη στιγμή είναι τώρα προεκλογικά, που η κυβέρνηση είναι πιο ευάλωτη. Σήμερα η μάχη για την μη εφαρμογή του νόμου της «αξιολόγησης», μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε μαζικό κίνημα ανυπακοής και απεργιακής κλιμάκωσης με στόχο την ανατροπή  κυβέρνησης - ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ !
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !
 
                                                                                   Για το Δ. Σ.
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ                                     ΑΝΝΙΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ