«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ


Αποκαλύπτεται το δραματικό αδιέξοδο του σχεδίου Τατούλη - ΤΕΡΝΑ
Σήμερα επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο οι φόβοι μας και επαληθεύονται οι αποκαλύψεις που κάναμε πριν βδομάδες.
Αποκαλύψαμε ότι, βάσει έγκυρων πληροφοριών από την Ε.Ε., το σχέδιο Τατούλη-ΤΕΡΝΑ είναι άκυρο. Κι ότι αυτό είναι σε γνώση τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας. Ήταν το «ΚΟΛΑΣΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ» τους, για να περάσουν οι εκλογές και για να μην επηρεάσει η αλήθεια την επιλογή των πολιτών.
Καταγγείλαμε μια σύμβαση που προβλέπει «εγγυημένη ποσότητα σκουπιδιών, 150.000 τόνοι ετησίως», με μοναδικό σκοπό την εγγύηση των κερδών της ΤΕΡΝΑ. Και αυτό για τις επόμενες τρεις δεκαετίες! Με αποτέλεσμα, να βρεθούμε στο μέλλον στην τραγελαφική κατάσταση να εισάγουμε σκουπίδια από άλλες χώρες για να καλύπτουμε την υποχρεωτική ποσότητα και να μην πληρώνουμε πρόστιμα στην ΤΕΡΝΑ!
Αποκαλύψαμε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ότι είναι άκυρη και ότι δεν θα εγκριθεί από την Ε.Ε.
Δυστυχώς, όλα αυτά  επιβεβαιώνονται με δραματικό τρόπο σήμερα.
Και γεννιέται το εξής ερώτημα. Εμείς, αν και δεν είμαστε ειδικοί, όλα αυτά τα βλέπαμε. Βλέπαμε το αδιέξοδο στο οποίο βαδίζαμε διότι ήταν οφθαλμοφανές.
Ο κ. Τατούλης δεν το έβλεπε; Και γιατί δεν το έβλεπε; Τι εξήγηση να δώσουμε; Είναι παντελώς ανίκανος; Χρηματίστηκε; Ποια άλλη εξήγηση μπορεί να υπάρχει; Όπως και να ‘χει, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης πρέπει να λογοδοτήσει.
Πρέπει να απολογηθεί για την πλαστογράφηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την υπεξαίρεση τμήματος της εισήγησης, που έγινε για να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχει εξάλλου κατατεθεί και σχετικό  ερώτημα στη Βουλή.
Πάνω απ’ όλα, πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πολύτιμα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. Να απολογηθεί γιατί στη διαχείριση των απορριμμάτων, η Πελοπόννησος βρίσκεται πάλι στο ΜΗΔΕΝ κι ακόμη πιο πίσω, διότι στο μεταξύ έχει εγκαταλειφθεί και η όποια υποδομή υπήρχε.
Είναι απολύτως φανερό πια τι εστί «Σύστημα Τατούλη». Είναι ένα Σύστημα για τους μεγαλοεργολάβους, ένα Σύστημα της διαπλοκής μεταξύ Περιφέρειας – Εργολάβων -Κυβέρνησης. 
Ένα σύστημα που αφορά και σε άλλα θέματα, όπως το ξεπούλημα των παραλιών μας. Ο κ. Τατούλης δεν έχει πει τίποτα γι’ αυτό το έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το Ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Όπως και σιωπά για την εξωφρενική και αδικαιολόγητη αύξηση των διοδίων, η οποία γίνεται να δωριστούν σε μεγαλοεργολάβους 8,5 δισ. ευρώ.
Αποκαλύπτεται ακόμα και για τους πιο ανυποψίαστους πολίτες ότι για το Σύστημα Τατούλη, ανάπτυξη σημαίνει κέρδη, κέρδη και πάλι κέρδη για ΤΕΡΝΑ, ΚΑΣΤΑΤ και ΣΙΑ.
Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της 18ης Μαΐου και προοπτική νίκης στις 25 Μαΐου
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είχε συγκεντρώσει, το 2010, 42,5%. Η Ν.Δ., που σήμερα τον στηρίζει, είχε συγκεντρώσει 41%. Υπό ομαλές συνθήκες, με τέτοια εκλογική αφετηρία, και με το πλεονέκτημα του νυν περιφερειάρχη, που λειτουργεί θετικά παντού, ο κ. Τατούλης θα έπρεπε να είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, όποια να ήταν μια φυσική φθορά. Αλλά από αυτή την τεράστια δεξαμενή - αφετηρία του 83%, ο κ. Τατούλης έχασε τους μισούς  ψηφοφόρους!
Αυτή η κατακόρυφη πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι εμείς απογυμνώσαμε το Σύστημα Τατούλη, και αποκαλύψαμε το περιεχόμενό του, δηλαδή το ιδιότυπο μείγμα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της αδιαφάνειας, της οικογενειοκρατίας, του αυταρχισμού.
Ο Πελοποννησιακός λαός μας επέλεξε να προχωρήσουμε στον 2ο γύρο των εκλογών και να εκπροσωπήσουμε τις δυνάμεις της αλλαγής. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη για την «Πελοπόννησος Πρώτα».
Τώρα θα δώσουμε την αποφασιστική μάχη του 2ου γύρου, που δεν κρίνει απλά τις παραταξιακές προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά κρίνει την διοίκηση της περιφέρειας για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε και να τερματίσουμε οριστικά τα σκοτεινά χρόνια του Συστήματος Τατούλη - Φούχτελ.
Απευθυνόμαστε στο σύνολο των ψηφοφόρων, που επέλεξαν κάθε παράταξη, η οποία δημόσια τάχθηκε ενάντια στο Σύστημα Τατούλη, στην οικογενειοκρατία, στο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα. Το σύνολο αυτό ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Τατούλης. Απευθυνόμαστε ακόμα και σε όσους ψήφισαν για τον απερχόμενο περιφερειάρχη, θέλοντας να παραβλέψουν την πραγματική φύση του καθεστώς Τατούλη και τους λέμε: «δείτε την πραγματικότητα υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων».
Τους καλούμε όλους σε μια μεγάλη συμμαχία, για να γυρίσει σελίδα η Πελοπόννησος, να κάνει πραγματικότητα της ανάπτυξη που δίνει δουλειές σε όλους, την διαφάνεια ως εγγύηση για την δημοκρατία, και την αλληλεγγύη, που αποτελεί κοινωνική επιταγή στα χρόνια της κρίσης.


Τρίπολη  21 Μαΐου 2014