Μια πρώτη αποτίμηση της χθεσινής ημέρας.


Ιστορική φωτογραφία, από μια Ιστορική Νίκη. Για πρώτη φορά στήθηκε περίπτερο της Αριστεράς στο χωριό Κόρφος Κορινθίας. Περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σταθερά, μεθοδικά με πολιτικό σχέδιο και δράση, χωρίς μεγάλα λόγια και συνθήματα που δεν μπορούν να έχουν αντίκρυσμα, με μικρές και μεγαλύτερες νίκες, που πρέπει μεθοδικά να σχεδιάζονται και να κατακτώνται, έρχεται η αλλαγή και η ανατροπή. 
Ας χαμογελάσουμε, και ας χαρούμε, το δικαιούμαστε και το χρειαζόμαστε. Με αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα  θα κατακτήσουμε και άλλα προπύργια αγώνα και νίκες για το λαό και τον άνθρωπο. Κατακτήσαμε πολλές από αυτές  την χθεσινή ημέρα σε μια σειρά αναμετρήσεων στην αυτοδιοίκηση και για πρώτη φορά ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς σε πανελλαδική εκλογική πολιτική αναμέτρηση και μάλιστα με συμμετοχή 40 κομμάτων σε αυτήν.
 Σίγουρα πρέπει να σκύψουμε με προσοχή σε λάθος πολιτικές εκτιμήσεις και επιλογές,  αδυναμίες και υποχωρήσεις.  Χωρίς διάθεση συμψηφισμών χωρίς προσωπικές πικρίες και αντεγκλήσεις να κυριαρχούν, με βάση τις αποφάσεις της Κ.Ε. και των οργάνων πρέπει να εκτιμηθούν και να χρεωθούν στους υπεύθυνους οι παρεκκλίσεις  και οι προσωπικές επιλογές που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε οργανώσεις και δυσάρεστα αποτελέσματα. Προέχει πάντα το γενικό μπροστά στο επιμέρους, όμως τα μικρά επιμέρους προβλήματα επηρεάζουν θετικά η αρνητικά και την γενική κατάσταση και εικόνα.
 Η μεγάλη και ουσιαστική ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύει πλέον και μια νέα δοκιμασία για τον Σύριζα. Του δίνεται η εντολή και η δυνατότητα να εφαρμόσει στην πράξη πλέον , προγράμματα και πολιτικές που έχει εξαγγείλει και από αυτό του το έργο ο λαός θα κρίνει, θα επιδοκιμάσει η αποδοκιμάσει την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του Κόμματος, λίγο πριν του δώσει και την Κυβερνητική εντολή.