Σε αναβρασμό για τις συγχωνεύσεις σχολείων η Νίκαια.



Οι εκλογές τελείωσαν οι πολίτες ψήφισαν και η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου πήρε το μήνυμα λέει.....
Ποιο είναι αυτό; Συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο τηρώντας κατά γραμμα τις μνημονιακές της δεσμεύσεις. 
26 Μάη μια ημέρα μετά τις εκλογές, δημοσιοποιεί το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Σχολικών Μονάδων. Μεταξύ αυτών 4 δημοτικά σχολεία στη Νίκαια που γίνονται δυο.
9ο και 19ο που συστεγάζονταν και από Σεπτέμβρη 2014 το 19ο θα πήγαινε στο δικό του καινούργιο κτίριο στο Παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης... και το 10ο και 22ο.
Κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε προειδοποίηση, σε κάθε πρόταση, σε κάθε διαβούλευση που είχε γίνει μέχρι τότε. Μόλις την Τετάρτη 21 Μάη έγινε σχετική κινητοποίηση μαθητών γονέων και δασκάλων με μεγάλη συμμετοχή πολιτών.
Ένα παιχνιδάκι "από τον Άννα στον Καΐάφα " παίζεται εντωμεταξύ με τους υπεύθυνους να αποποιούνται τις ευθύνες τους, "δεν εισηγήθηκαν", "δεν πρότειναν", "έγινε παρανόηση", "μου υποσχέθηκαν"....και πάει λέγοντας.
Έτσι μετά από αυτόν τον εμπαιγμό, σε γενικότερη ανησυχία βρίσκονται οι σύλλογοι γονέων, δασκάλων και άλλων φορέων της Νίκαιας του Κερατσινίου του Κορυδαλλού, που προσπαθούν να συντονιστούν και να αντιδράσουν από κοινού.
Αυτό το νόημα είχε η σημερινή Συνέλευση στα 9ο-19ο Δημοτικά σχολεία Νίκαιας στην οποία έδωσαν το παρόν πέρα από τους γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων από γειτονικούς δήμους, εκπρόσωποι δασκάλων  και την δημοτική αρχή. Ακολούθησε σύσκεψη για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες, ενώ εκδόθηκε και η παρακάτω ανακοίνωση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε, τελικά το Υπουργείο προώθησε τη συγχώνευση των σχολείων μας με απόφαση η οποία υπεγράφη προχθές (ΦΕΚ τεύχος δεύτερο Αρ. Φυλ: 1329-26/5/14). 
Με βάση την απόφαση αυτή από τη συγχώνευση του 8 θέσιου 9ου και του 7 θέσιου 19ου θα προκύψει ένα 12θέσιο σχολείο γεγονός που συνεπάγεται την συγχώνευση τμημάτων, τη στοίβαξη των παιδιών μας και την μείωση της οργανικής σύνθεσης του νέου σχολείου σε ότι αφορά στο διδακτικό προσωπικό.
Πρόκειται για τη συνέχιση μιας πολιτικής που και στο παρελθόν έχει βάλει λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί στην υποβάθμιση των σπουδών των παιδιών μας. Για αυτό τον λόγο πρέπει μέσα από μαζικές διαδικασίες να βρει την αντίδραση όλων μας.
Στις 28/5στο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική-συντονιστική συνέλευση στην οποία παρευρέθησαν η Δημοτική Αρχή ,η Ένωση γονέων Νίκαιας, το προεδρείο του συλλόγου εκπαιδευτικών α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νίκαιας, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι άλλων υπό συγχώνευση σχολείων ,τόσο του Δήμου μας, αλλά και όμορων Δήμων. Ενημερωθήκαμε και ακούστηκαν θέσεις και προτάσεις απ’ όλους (συμμετοχή σε συλλαλητήριο στις 3/6 που οργανώνετε από την Ένωση γονέων και άλλους φορείς, στον Πειραιά, κλείσιμο των σχολείων κ.α). Στις περισσότερες των προτάσεων έχουν ήδη συμφωνήσει και συμμετέχουν πολλά από τα σχολεία που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Κατόπιν αυτού: