Γιώργος Γαβρίλης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: "Πρέπει να θεσμοθετηθούν oι δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους"


Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ κ. Ν. Παπαθανάση και μίλησε σε εργαζόμενους στην Εταιρεία.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιώργος Γαβρίλης επεσήμανε τα εξής:
  • «Απαιτείται να υπάρξει μια νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες με μείωση της τιμής του εισιτηρίου και με άμεση ρύθμιση της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Είναι ένα μέτρο, που θα βοηθήσει ουσιαστικά χιλιάδες συμπολίτες μας».
  • «Με την αλλαγή των σχεδίων για το μετρό το Κερατσίνι- Δραπετσώνα αλλά και το Πέραμα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς την εξυπηρέτηση από μέσο σταθερής τροχιάς. Οι κάτοικοί τους έχουν δικαίωμα στην γρήγορη μετακίνηση με μέσα μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό, υποστηρίζουμε την επέκταση του τραμ προς Κερατσίνι και Πέραμα.
  • «Ζητήσαμε να προχωρήσει το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από τη Μυρτιδιώτισσα έως την Αλιπέδου και μαζί με αυτό να γίνει σημαντικός σταθμός Καμίνια-Κεράνη. Υποστηρίξαμε ότι ένα τέτοιο έργο είναι αναγκαίο για τον Πειραιά καθώς θα ενοποιήσει την πόλη, θα απελευθερώσει μεγάλης έκτασης δημόσιο χώρο και θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προς τα Μέσα σταθερής τροχιάς».