Γιώργου Μπουγελέκα: ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Παρουσίαση του βιβλίου 3/7/2014.


Η Αθήνα έχει αλλάξει. Δεν έχει πια καμία σχέση με την πόλη που οι ήρωες των διηγημάτων μέχρι τώρα έζησαν.
Ακόμα και οι νεώτεροι απ΄ αυτούς δύσκολα την αναγνωρίζουν. Άλλαξε και η ζωή τους. Έγινε γκρίζα και πικρή ∙ σαν την πρωτεύουσα. 
Όμως το χειρότερο για όλους δεν είναι τα χρώματα και οι γεύσεις που χάθηκαν. 
Είναι ότι τα όνειρα μπήκαν στην παρανομία. Γιατί εκείνος που ονειρεύεται κάποια στιγμή θα ονειρευτεί και την απελευθέρωσή του και τότε θα θελήσει ν' αποτινάξει όσα τον πνίγουν. 
Υπάρχει ακόμα ελπίδα; Είναι η δύναμη του έρωτα και της αγάπης ικανή να ελευθερώσει, να στηρίξει, να ανατρέψει; Τα δέκα αυτά διηγήματα παίρνουν θέση.

Ο Γιώργος Μπουγελέκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 από γονείς Μικρασιάτες. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρένων Αθηνών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Παιδαγωγικών στο ΕΑΠ. Από το 1989 εργάζεται ως καθηγητής σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του Πειραιά. Εξωτερικός αρθρογράφος της εφημερίδας “H Αυγή” σε ζητήματα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης. Κείμενά του έχουν επίσης δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Εποχή”, “Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός” και στο περιοδικό “Παιδεία και Κοινωνία”. Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Διαβατήρια», (1η έκδοση Δωδώνη, 2η έκδοση Ηλιαία)