Μόνο για την "δικαιοσύνη" τους....




Δυο μέτρα και δυο σταθμά χρησιμοποιεί λοιπόν η κατά τα άλλα αδέκαστη δικαιοσύνη.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων...(των δικαστικών), ΜΟΝΟ!! ....διαβάζω...

Βέβαια. Κρατούν το μαχαίρι και το πεπόνι, στη μοιρασιά όσον αφορά την "κάστα" τους. 

Στην απόφαση σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι συγκεκριμένες περικοπές προσκρούουν ευθέως στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις. Οι εν λόγω περικοπές υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη. Ναι μεν το κράτος μπορεί να προβεί σε μείωση των συντάξεων δικαστικών (όπως και των αποδοχών τους), όμως η μείωση αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχει προηγουμένως εκτιμηθεί το δημοσιονομικό όφελος, σε σχέση με τις επιπτώσεις της μείωσης αυτής, καθώς και αν η μείωση είναι αναγκαία ή θα μπορούσε να αναπληρωθεί με άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος, με μικρότερο κόστος».

Και από κοντά οι ένστολοι. Να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών απειλούν πέντε γαλάζιοι βουλευτές. Ο όρος που θέτουν είναι να αποκατασταθούν, παράλληλα, και οι μισθολογικές αδικίες και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός συνταξιούχος του ΙΚΑ που μου έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη σχεδόν 50%....
Δεν ισχύει και για εμένα αυτή η παράγραφος; και αν όχι, γιατί πρέπει εγώ να υπομείνω την περικοπή; δεν έχει εδώ εφαρμογή η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος κανόνας της ισότητας κύριοι δικαστές;

Ασφαλώς και δεν είμαστε όλοι ίσοι. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζεται εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή κυρίως στα ΜΜΕ για να "περνάει" την πολιτική της στο Λαό, στη δικαιοσύνη για να την "καλύπτει" νομικά και στους ένστολους για να "συμμορφώνει" τους ανυπάκουους. Αρα για αυτούς τους κλάδους υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους γιατί τους έχει ανάγκη το σύστημα για να επιβιώνει…. 

Το αυτονόητο εδώ είναι ότι ΝΑΙ πρέπει να σου περικόψουν εσένα 50% για να έχουν περιθώριο να μη περικόψουν στους “άλλους” τίποτα η μόνο κάτι ελάχιστο.

Το κατάλαβες συνταξιούχε ψηφοφόρε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; η θέλεις να σου την περικόψουν τελείως;;