Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων σε Νίκαια και Κερατσίνι.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σχολείων της Νίκαιας και του Κερατσινίου που σύμφωνα με το ΦΕΚ θα συγχωνευτούν. Οι Ενώσεις Γονέων Νίκαιας Κορυδαλλού και Κερατσινίου έχουν αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων έως και το τέλος των σχολικών μαθημάτων στις 13\6, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση των σχολείων και τις καταργήσεις θέσεων των εκπαιδευτικών, μέχρι να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις συγχωνεύσεις .
Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη που έγινε την Τρίτη 3/6/2014 παρουσία Γονέων και Εκπαιδευτικών πάρθηκε ομόφωνη απόφαση κατά των συγχωνεύσεων, ενώ την Τετάρτη αντιπροσωπεία από γονείς των σχολείων του 5ου και 22ου πήγε στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Παιδείας Κο Καψοκόλη και μετά από πιέσεις κατάφεραν να συγκαλέσουν, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το πρόβλημα των συγχωνεύσεων των σχολείων και την έμπρακτη βοήθεια του Δήμου στις κινητοποιήσεις.

Σήμερα Πέμπτη 5/6/14 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κουμπάκη στην Νίκαια στις 7.00 μμ που οργανώνουν οι Ενώσεις Γονέων Νίκαιας Κορυδαλλού και Κερατσινίου .