Το γάργαρο νερό...της βρύσης.




Νομίζουμε πως είναι από τις περιπτώσεις όπου δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά λόγια. Τα δεδομένα από μόνα τους μπορούν να μιλήσουν για το προεκλογικό παιχνίδι περί νερού Στυμφαλίας σε όλον τον δήμο Κορινθίων. Ο κος Αλέξανδρος Πνευματικός χρησιμοποίησε το πόσιμο νερό σε όλες του τις εμφανίσεις και ομιλίες σαν βασικό έργο. Ειδικά για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Σαρωνικού, ήταν ένα μεγάλο έργο η σύνδεση με το δίκτυο της πόλης της Κορίνθου και το πόσιμο νερό που θα έφτανε στα σπίτια όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου.



Το νερό δεν είναι πόσιμο πλέον στο Γαλατάκι. Ελπίζω να μην το έπιναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής ως τώρα διότι μάλλον δεν ήταν και τις προηγούμενες μέρες. Οι καταστηματάρχες πάντως συνεχίζουν να σερβίρουν εμφιαλωμένο νερό και όχι «της βρύσης». Η σκληρότητα στο ίδιο σημείο ανέβηκε από 300mg σε 2600mg που σίγουρα σημαίνει ότι κάτι άλλαξε.




Έχει να πει κάτι ο Δήμος γι αυτό το θέμα; Η ΔΕΥΑΚ εξέδωσε κάποια ανακοίνωση που να δικαιολογεί την αλλαγή αυτή (στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ, το τελευταίο δελτίο τύπου είναι στις 19/5 για το πόσιμο νερό στο Σοφικό και τον Κόρφο και η τελευταία ανάλυση νερού στις 21/5); Εμείς πάντως ως Πρωτοβουλία Πολιτών θα επισκεφτούμε αύριο τον κύριο Καραμανλή μήπως και υπάρχουν απαντήσεις και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενημέρωση




Νομίζω πως την έχουμε πατήσει πολλές φορές με προεκλογικά λόγια και στην κεντρική και στην τοπική πολιτική σκηνή. Θα ήταν μεγάλο κέρδος για την κοινωνία μας αν μαθαίναμε από τα λάθη μας. Ή τουλάχιστον αν δεν ξεχνούσαμε τόσο εύκολα.

Βασίλης Χρισταράς

για την Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Υ.γ.1 Ας προσέξουμε και την σημειολογία της υπογραφής. Στην μία ανακοίνωση υπογράφει ο Δήμαρχος, στην άλλη ο τοπικός Πρόεδρος. Πριν και μετά τις εκλογές. Το καλό και το κακό νέο.

Υ.γ 2 Ευχαριστούμε τον κύριο Δημήτρη Λάρδα, υποψήφιο της Πρωτοβουλίας στις προηγούμενες εκλογές για την άμεση ενημέρωση και την ανάδειξη του θέματος.