Νοσοκομείο Κορίνθου. Αυτή η ιστορία, είναι ιστορία όλων μας.


Στις 19/4/14 μια μητέρα με το 12χρονο κοριτσάκι της, επισκέπτεται το δημόσιο νοσοκομείο της Κορίνθου. Το κοριτσάκι ασθενεί και το νοσοκομείο περιθάλπει. Η φύση της ασθένειας καθώς και ο χρόνος που απαιτείται και το κόστος για την αντιμετώπιση της, μας είναι αδιάφορα. Κατά την γνώμη μας και τις αρχές μας η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείτε.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται για κάποιες ώρες και την ίδια μέρα επιστρέφει στο σπίτι της. Το αίσιο τέλος της ιατρικής της περιπέτειας όμως, σηματοδοτεί την αρχή μιας άλλης το ίδιο αδυσώπητης και σκληρής που σπάνια έχει αίσιο τέλος. Η μικρή ασθενής συνάντησε το μνημόνιο και τις εφαρμογές του στην παιδική της καθημερινότητα.

Η μητέρα καθότι άνεργη σε μια χώρα που η πραγματική ανεργία τείνει να ξεπεράσει το 35% τυγχάνει και ανασφάλιστη. Έτσι ο λογαριασμός του δημόσιου νοσοκομείου καταφθάνει, απαιτώντας την εξόφλησή του.
 335 ευρώ χρεωμένα στο όνομα του μικρού κοριτσιού.

Το κράτος από αρωγός και προστάτης του αδύναμου, σύμφωνα με τον σκοπό και τη λειτουργία του, την εποχή του μνημονίου, μετατρέπεται σε δυνάστη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη ο αριθμός των ανασφάλιστων στην Ελλάδα παραμένει γρίφος. Το κράτος του κυρίου Σαμαρά αδυνατεί να αναφέρει έστω, τον αριθμό των ανθρώπων που η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα. Πολύ αμφιβάλλουμε για την ικανότητα του να τους περιθάλψει.

Μέσα στον βούρκο του τηλεοπτικού τους μύθου, ο πρώην υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο νυν υπουργός Μάκης Βορίδης, αμφότεροι ακραίοι πατριώτες και αυτόκλητοι προστάτες της ελληνικής φυλής, παραδίδουν στην οικονομική βαρβαρότητα και στον άγριο πόνο ένα 12χρονο παιδί και την άνεργη μητέρα του. Την ίδια ώρα, που ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, χειροκροτούμενος από τα φερέφωνα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας και τον υπόλοιπο κυβερνητικό του θίασο, εξασκεί το ταλέντο του στην μαύρη κωμωδία καλωσορίζοντας το δημοσιονομικό πλεόνασμα και την ανάπτυξη.

Οι νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας, οι εργολάβοι της κατεδάφισης του κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων, αυτοί οι πιστοί υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζουν να βυθίζουν τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους της χώρας, στην εξαθλίωση και τον φόβο. Το μνημόνιο τους δεν απειλεί πλέον τους μισθούς και τις συντάξεις μας, τις θέσεις εργασίας και την ευημερία μας. Αυτά τα έχει ήδη κατασπαράξει. Απειλεί πλέον την αξιοπρέπεια μας, την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.

Απέναντι στην απάνθρωπη αναλγησία και την σχεδόν σαδιστική αδιαφορία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, απέναντι στην τρομοκρατία και τον σκοταδισμό του νεοφιλελεύθερου μεσαίωνα που οι τοποτηρητές των δανειστών και των τραπεζιτών μας επιβάλλουν ο Σύριζα προτείνει:

Άμεση, καθολική, δωρεάν περίθαλψη για όλους τους πολίτες, την στιγμή της ανάγκης.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας είτε κάποιος είναι ασφαλισμένος είτε όχι.

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους πολίτες.

Ο Σύριζα Κορίνθου ζητά την άμεση απάντηση των βουλευτών του νομού Κορινθίας για το συγκεκριμένο περιστατικό και καταγγέλλει τους βουλευτές κ. Χρήστο Δήμα, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο και κ. Ταγαρά Νικόλαο για την στάση τους και τις ευθύνες τους απέναντι στον κορινθιακό λαό, για την ψήφο τους και την στήριξη που παρείχαν στις μνημονιακές πολιτικές που αποδομούν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Ο Σύριζα Κορίνθου καλεί τους πολίτες της Κορινθίας, εργαζόμενους και ανέργους, τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και τους τοπικούς φορείς σε έναν κοινό αγώνα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μετατροπής της σε εμπόρευμα, σε έναν αγώνα για την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, αυτή η ιστορία συνεχίζεται. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Οργάνωση Μελών Σύριζα Κορίνθου