Γιάννης Σγουρός: "Καμία πρόταση δεν έκανε ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Γ.Ιωακειμίδης για να αξιοποιηθεί το Σπίτι της Άρσης Βαρών.


Με αιχμές κατά του Δήμαρχου Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παρουσίασε τα στοιχεία απολογισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Τα έργα φαίνονται αναλυτικά κατά Δήμο:
18 έργα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνολικού προϋπολογισμού14 εκατομμυρίων ευρώ.
13 έργα στο Δήμο Κορυδαλλού συνολικού προϋπολογισμού 22εκατομμυρίων ευρώ.
15 έργα στο Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη  συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ.
29 έργα στο Δήμο Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 73 εκατομμυρίων ευρώ.
12 έργα στο Δήμο Περάματος, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και 22 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το θέμα της αξιοποίησης της Άρσης Βαρών, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συνεχίζουμε την παρουσίαση των στοιχείων για τα έργα που έγιναν και γίνονται στους Δήμους της Αττικής.
Σήμερα δίνουμε τα στοιχεία για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.
Όσο για τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Ιωακειμίδη, που μαζί με άλλους 7 δημάρχους καταφέρθηκε για την κατανομή πόρων από τις Περιφέρειες θέλω να πω ότι:
Ο κ. Ιωακειμίδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έλαβε και αυτός, όπως και ο κ. Πέτρος Φιλίππου, τη μερίδα του λέοντος από τις πιστώσεις που δόθηκαν για έργα στους Δήμους. Μόνο αδικημένος δεν μπορεί να δηλώνει ότι αισθάνεται.
Επειδή όμως καταφέρθηκε, μου δίνει το δικαίωμα να πω και εγώ ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του η παραμικρή πρόταση για να αξιοποιηθεί το Σπίτι της Άρσης Βαρών.
Ένα κτίριο που θα μπορούσε να κοσμεί την Νίκαια και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αφέθηκε να ρημάζει και ο αρμόδιος Δήμος στον οποίο ανήκει δεν είχε την ευαισθησία να κάνει μία πρόταση που θα αναδεικνύει το κτίριο, το χώρο, τη περιοχή και εν τέλει το Δήμο Νίκαιας. Ένα σημαντικό έργο για τη νεολαία τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και για τους όμορους Δήμους.
Κρίμα»