Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας για τα γεγονότα που συνέβησαν στην επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα.



Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Του αδικοχαμένου παλληκαριού, του αντιφασίστα μουσικού, που κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής, από τα χέρια μελών της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό πάθος των συγκεντρωμένων ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια σε εκείνες τις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία, που οδηγούν στην ανέχεια και στην ανεργία, που καλλιεργούν το φόβο και την αδιαφορία, εκτρέφοντας τις αντιδημοκρατικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Καταγγέλλουμε τους γνωστούς αγνώστους, που με την προκλητική ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων, προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Επιτέθηκαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες. Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν και στο μπλοκ της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας, τα οποία προσπάθησαν με ειρηνικό τρόπο να αντιταχθούν και να τους εμποδίσουν στο καταστροφικό και προβοκατόρικο έργο τους.

Τραυμάτισαν σοβαρά μια συναγωνίστριά μας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ προκάλεσαν μικροτραυματισμούς και σε άλλους συντρόφους μας, αλλά και σε μέλη άλλων συλλογικοτήτων.

Καταγγέλλουμε και την στάση της αστυνομίας, που αντί να προστατεύσει την εκδήλωση και τους διαδηλωτές, εκτόξευε χημικά πάνω τους, με σκοπό την διάλυση της συγκέντρωσης.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας δηλώνουμε ότι τέτοιου φασιστικού τύπου συμπεριφορές δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες τον αγώνα μας για την απαλλαγή της ελληνικής κοινωνίας από τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι πολιτικές αυτές ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό και οδηγούν στη παρακμή και την οπισθοδρόμηση.

ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΑΙΑΣ