Ρένα Δούρου "Μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων."


"Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας και των κυρώσεων που προβλέπονται σχετικά. Όσοι αναζητούν προστάτες κατόχων πλαστών πτυχίων, ας τους αναζητήσουν αλλού. Και συγκεκριμένα στους κόλπους εκείνων που επί 40 χρόνια ξεχαρβάλωσαν το δημόσιο με τις μαζικές, ρουσφετολογικές προσλήψεις, κάνοντας τα στραβά μάτια στην έλλειψη τυπικών προσόντων, αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών ενός δημόσιου τομέα που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων. Σήμερα το χρησιμοποιούν ως δεξαμενή απολύσεων."


"Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχω ήδη υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο."
"Μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού."
Τα παραπάνω δήλωσε, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ στη Δικαιοσύνη, παραπέμπει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης «τους πέντε δήμους που μέχρι στιγμής αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τον έλεγχο για τις μετατροπές συμβάσεων».
Κάνοντας πράξη την δήλωσή του, ο υπουργός θα διαβιβάσει σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη τους φακέλους των Δήμων Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νίκαιας , Πάτρας και Ζωγράφου, οι οποίοι αρνήθηκαν την «είσοδο» στους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.