Δωρεάν internet, laptop και tablet για όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα.



Δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ ελληνικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων   και η  Πελοπόννησος,  θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να λάβουν κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάξουν είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, είτε με PC ή tablet, είτε με εκπαίδευση στην χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου.


Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξία του κουπονιού θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 400 ευρώ, ενώ η συμμετοχή του δικαιούχου θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - συμβολική ή μηδενική. 

Οι δυνητικοί δικαούχοι είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες και ίσως να φτάσουν συνολικά τις 200.000. Το ποσό που θα δεσμεύσει το ελληνικό δημόσιο για το συγκεκριμμένο πρόγραμμα ίσως να φτάσει έως και τα 80 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
  • να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο
  • να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
  • να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.