Επιτροπή συνεργασίας για την ανάπλαση των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.



Από την ΑΥΓΗ

Επιτροπή για την ανάπλαση των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα συνέστησαν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, έπειτα από συνάντηση ανάμεσα στον Γ. Γαβρίλη και τον Χ. Βρεττάκο. Η επιτροπή θα διερευνήσει τις δυνατοτες ανάπλασης της πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας - Κερατσινίου, με στόχο την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή για επαναβιομηχανοποίησή της, που θα έχουν αποτέλεσμα τη μετατροπή της σε "χαβούζα". Τα αποτελέσματά της αναμένονται σε 30 ημέρες. Η υπόθεση των Λιπασμάτων βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, η ορκωμοσία της οποίας πραγματοποιήθηκε συμβολικά εκεί.


"Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπως τροποποιήθηκε, σε συνδυασμό με το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, όπως έφτασε στη Βουλή, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα 660 στρέμματα της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας - Κερατσινίου 'χαβούζα' αποβλήτων ή και να 'φυτευτούν' βιομηχανικές χρήσεις, καταστροφικές για το περιβάλλον, και δημιουργίας μερικών δεκάδων θέσεων εργασίας", ανέφερε ο Γ. Γαβρίλης, τονίζοντας ότι "αυτά τα σχέδια δεν θα γίνουν αποδεκτά.

"Θα εντοπιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ανατραπούν, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις για μια βιώσιμη ανάπλαση του χώρου, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση των πόλεων στη θάλασσα, περιβαλλοντική αναβάθμιση και τις βάσεις ουσιαστικής ανάπτυξης", κατέληξε.