Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.



Την Τετάρτη 01/10/2014 οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Κορινθίας, Φάνης Κουρεμπές και Γιώργος Ψυχογιός συνοδευόμενοι από τον συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Βασιλακόπουλο, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη. 


Στη συζήτηση τέθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν το Νομό, όπως το κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορίνθου, το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού, η φημολογούμενη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών για τους μετανάστες αλλά και τους αστυνομικούς, η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στην ορεινή Κορινθία, η επαναστέγαση της σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κορίνθου εντός της πόλης κλπ. Τονίστηκε η ανάγκη χορήγησης αρμοδιοτήτων από τον περιφερειάρχη στους αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές των υπηρεσιών για να αποφευχθούν τα φαινόμενα γραφειοκρατίας και υπερσυγκεντρωτισμού που κυριαρχούσαν στην προηγούμενη θητεία του ΠΣ.

Ακόμα, του ζητήθηκε να υπάρχει μόνιμη και έγκαιρη ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ᾱλλά και των άλλων παρατάξεων- για τα θέματα του νομού που θα συζητούνται στο εκάστοτε περιφερειακό συμβούλιο, καθώς και η δυνατότητα της χορήγησης χώρου εργασίας, εντός του κτιρίου της αντιπεριφέρειας για τη δημοκρατική αντιπολίτευση στο νομό.

Ο κ. Καλλίρης από την πλευρά του δήλωσε ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία και την ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που του τέθηκαν, ενώ σε πολλά θέματα ενημερώνεται ακόμα. Με αφορμή αυτό επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή σε όλες τις Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας να κάνουν καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας καθεμίας από αυτές.

Δήλωσε ότι θα μεταφέρει στον περιφερειάρχη την ουσία των προβλημάτων και δεσμεύτηκε για τη λύση τους αλλά και την έγκαιρη ενημέρωση μας για τα θέματα του νομού.

Επειδή όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας περιμένουμε σε πρώτη φάση και τη δημόσια δέσμευση του κ. Καλλίρη για τα θέματα που συζητήσαμε -όπως έχει δημόσια δεσμευτεί για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Νέων Κορίνθου- και κυρίως περιμένουμε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τα θέματα αυτά, αλλά και τη στάση που θα τηρήσει στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε τόσο ως περιφερειακή παράταξη, όσο και ως πολιτικό κόμμα.