Μια "βιωματική συνάντηση" στην Νεμέα!!


Το μήνυμα που έφτασε στο inbox μου από το δίκτυο "Experience Corinthia" ήταν μια πρόσκληση και παράλληλα πρόκληση για μένα, ήδη από τις πρώτες γραμμές που άρχισα να διαβάζω. 
"Πρόσκληση σε βιωματική συνάντηση" .... έτσι ξεκινούσε, με σκοπό :
  • Η αρχική γνωριμία των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων με τον τουρισμό στην Κορινθία με το τουριστικό προϊόν της Νεμέας και με κάποιες από τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός στους επισκέπτες του,
  • η δικτύωση και η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων, οινοπαραγωγών και τουριστικών/οινικών ΜΜΕ, 
  • Η ανάδειξη της οινοπαραγωγικής ζώνης της Νεμέας σε κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας,
  • Η περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με την στρατηγική και τους τρόπους για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία,
  • Αλλά και μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να ζήσουμε οι ίδιοι εμπειρίες γύρω από τον οίνο και τη Νεμέα, ως μια μικρή Κυριακάτικη απόδραση!
Δεδομένου ότι εγώ δεν έχω καμιά επαγγελματική εμπλοκή με τα παραπάνω, παρά μόνο σαν δέκτης και καταναλωτής των δραστηριοτήτων τους, στην αρχή θεώρησα πως το αντικείμενο δεν με αφορά.
Ομολογώ πως η τελευταία παράγραφος μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ήταν το βασικό κίνητρο για μένα να καλοσκεφτώ την πρόταση μια και θα ήμουν έτσι και αλλιώς την Κυριακή στον Κόρφο. Επίσης η ιδιαίτερη εκτίμηση που έχω για τον Σταύρο Κεφάλα, (συνιδρυτή του δικτύου"Experience Corinthia") φίλο μέσω του διαδίκτυου και που μέσω αυτού, έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ την πολύ ξεχωριστή προσπάθεια που κάνει μαζί και με άλλους φίλους συλλογικά και συμμετοχικά, με νέους τρόπους και μορφές να αναδείξουν την Κορινθία, τις ομορφιές και τον πολιτισμό της.


Δεύτερο εξίσου σημαντικό κίνητρο ήταν ότι σε αυτή τη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Νεμέας και ξενάγηση από τον αρχαιολόγο και υπεύθυνο των ανασκαφών Στέφανο Μίλλερ έναν από τους γνωστότερους ξένους αρχαιολόγους που ζει στην Ελλάδα.
Και τρίτο βέβαια, δεν πρέπει να κρύψω και την δημοσιογραφική μου περιέργεια για κάτι νέο, για κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμάσει να κάνω (Γευστική δοκιμή κρασιών), αλλά και το ότι η Νεμέα και Αρχαίες Κλεωνές  ήταν από τους τόπους που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τώρα. Μαζί με την πρόγνωση του καιρού για μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή Κυριακή τα κίνητρα ήταν συντριπτικά και η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής έγινε αμέσως.
Ομολογώ πως ήταν όντως μια ξεχωριστή εμπειρία η όλη συνάντηση, με κυρίαρχη για μένα αυτήν της πολύ σημαντικής επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, η γνωριμία μας με τον αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ, η ενημέρωση και ξενάγηση που μας έκανε, για την οποία θα ετοιμάσω ένα ξεχωριστό αφιέρωμα ανάρτηση μετέπειτα.



Όμως και το συνολικό "πακέτο" της συνάντησης που βεβαίως έγινε την 9 ΝοεμβρίουΕυρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στη οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας, οι σύντομες και περιεκτικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις απο επαγγελματίες του χώρου ( Ιωάννα Δαβλέρη, Θέμο Νικολετόπουλο, Ιωάννα Λαυκιώτη), κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με ακρίβεια και πολύ καλή οργάνωση.
Μια ημέρα γεμάτη, ενδιαφέρουσα από πολλές πλευρές, και που ίσως για μας επαναληφθεί σε επόμενη συνάντηση.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ