Η λογική του παραλόγου (κράτους), σε όλο της το μεγαλείο!!


Σε μια ακόμα πτυχή του δράματος από την οικονομική ανέχεια και φτώχια που ζουν χιλιάδες οικογένειες θα αναφερθούμε, που δεν είναι η σημαντικότερη ή η κρισιμότερη από αυτές που συμβαίνουν καθημερινά, όμως δείχνει τον παραλογισμό και την αναλγησία του κράτους  απέναντι στους πολίτες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για να ζήσουν, δεν έχουν όμως τα "μέσα" δηλαδή δουλειά!


Δείχνει επίσης την μεγάλη  έλλειψη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μπορεί να υπάρξει (σε μεμονωμένους ανθρώπους θέλω να πιστεύω) όταν το κράτος  που θα έπρεπε να είναι κράτος δικαίου, με τις επιλογές του και τον τρόπο που νομοθετεί, φέρνει σε αντιπαράθεση και  σε σύγκρουση συμφερόντων τους πολίτες,  προς όφελος του!
Το όφελος, "δώρο" στο κράτος που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν αλλά δεν εισπράττουν ούτε περιμένουν να εισπράξουν ενοίκια.
Αναγκάζονται να εκχωρούν τα ενοίκια στο κράτος αφού σε αντίθετη περίπτωση το "φέσι»" τους θα είναι διπλό. Και δε θα εισπράξουν τα μισθώματα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν φόρο για εισοδήματα που δεν έχουν. Οι εκχωρήσεις αυτές των μισθωμάτων, δεν συμψηφίζονται με οφειλές του εκμισθωτή και δεν ανακαλούνται, όπως μας ενημέρωσαν.
Στην ουσία αντί το κράτος να παίξει τον ρόλο του και να επέμβει εξισορροπητικά ανάμεσα στα δυο μέρη προστατεύοντας τον πιο αδύνατο, αυτόν που λόγω ανεργίας και ανέχειας δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του, αναλαμβάνοντας αυτό το κόστος,  "δίνει" στον ιδιοκτήτη μια ανεπαίσθητη φοροαπαλλαγή και αναλαμβάνει αυτό πλέον, το ρόλο του "εκβιαστή" φοροεισπράκτορα.
Οι εφορίες έχοντας τη λίστα με τα εκχωρημένα ενοίκια, διαθέτουν και τα ονόματα των ενοικιαστών και σε μια οποιαδήποτε συναλλαγή μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα αυτά ή να μη δίνουν φορολογική ενημερότητα. Επίσης, μπορούν να τα μεταφέρουν στην ετήσια φορολογική επιβάρυνση τους ή να τα εντάξουν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το σημείωμα που έφτασε στην οικογένεια του μακροχρόνια ανέργου Χ.Π. από την  ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ τους πληροφορούσε ότι χρεώθηκαν από την υπηρεσία λόγω εκχώρησης, το ποσό των 3000 ευρώ,  ενώ προσδιόριζε την 31/10/14 ημερομηνία καταβολής του. 
Η οικογένεια όντως χρωστούσε αρκετά νοίκια στην ιδιοκτήτρια ενώ όποτε περίσσευε κάποιο ευρώ της το έδιναν ζητώντας να κάνει υπομονή μέχρι να βρουν δουλειά. Τελικά αναγκάστηκαν να αφήσουν το σπίτι της αναγνωρίζοντας το χρέος τους, με την υπόσχεση να τα εξοφλήσουν όταν είχαν αυτή την δυνατότητα.....
Η επίσκεψη του άνεργου στον έφορο Κορίνθου έβγαλε νέα βάσανα!!...
Θα πρέπει να γίνει αγωγή από τον άνεργο κατά του ιδιοκτήτη, και μόνο με απόφαση δικαστηρίου θα μπορέσει η εφορία να κάνει κάτι........
Η λογική του παραλόγου (κράτους) σε όλο της το μεγαλείο!!
Βλέπετε το θέμα αυτό δεν εμπίπτει στις "ευαισθησίες" των κυβερνητικών βουλευτών για να προωθήσουν καμιά τροπολογία...



παρακάτω η σχετική νομοθεσία για την εκχώρηση που βρήκαμε στο http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18574