Ανακοίνωση της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ- Ρ.Ε.Μ.» για τις εκλογές στο "Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος"


Με αφορμή τις εκλογές στο "Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος" ο Συνδυασμός «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ- Ρ.Ε.Μ.» μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά στο ερώτημα ‘’τι σωματείο’’ διεκδικούμε για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας.
Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να βγούμε από το τέλμα και τα αδιέξοδα του κλάδου μας και που μας έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό η απερχόμενη και επί σειρά ετών διοίκηση από το ΠΑΜΕ, πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να προσέλθουμε μαζικά στη κάλπη και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. 
Το ΠΑΜΕ συνεχίζει να παραπλανά τους εργαζόμενους καταγγέλλοντάς μας ότι συμπορευόμαστε με τη ΠΑΣΚΕ. 
Σκόπιμα όμως ξεχνούν να μας πουν ποιοί ουσιαστικά και πραγματικά συνεργάζονται με την ΠΑΣΚΕ. Είναι αυτή η ίδια ή ηγεσία του ΠΑΜΕ στη ΖΩΝΗ που στο ψηφοδέλτιό της, έχει τον επί πολλά χρόνια επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο, Δ.ΜΑΧΑΙΡΑ (στενότατο συνεργάτη πολλά χρόνια των ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ- ΜΙΧΑ-ΜΑΡΚΑΤΟΥ) ο οποίος μάλιστα συμμετέχει ( είναι διορισμένος) σε 3 επιτροπές!!!
Επίσης ξεχνούν να αναφέρουν πως και με ποιους έγινε η παράδοση-παραλαβή στην ηγεσία του ΠΑΜΕ ( Ε.Ε) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πρέπει να απαντήσουν!!!
Μήπως από εκλεγμένο στο Δ.Σ. της ‘’Τρίαινας’’ με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ μέχρι πριν λίγους μήνες;;; Ο οποίος ‘’μεταπήδησε’’ στην ηγεσία του ΠΑΜΕ (ΕΕ) του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά;;;

Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε ανάμεσα στις συμπληγάδες: 
Των κυβερνητικών ευθυνών που μετέτρεψαν τη Ν/Ζώνη σε ΖΩΝΗ μαρασμού, αποψίλωσαν τα χαλυβουργικά εργοστάσια και την Αμυντική βιομηχανία, διαλύουν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. 
Και από την άλλη, ενός συνδικάτου που λειτούργησε ως κομματικός μηχανισμός, αδιαφόρησε για τα πραγματικά προβλήματα, εγκατέλειψε τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη δύνη της μνημονιακής πολιτικής και της μαύρης εργασίας. 

Θα παραμείνουμε «στο ίδιο έργο θεατές»; Ή θα διεκδικήσουμε συνδικάτο για όλο το κλάδο;   
Συνδικάτο που θα παλεύει ενάντια στις βάρβαρες, αντιλαϊκές, αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που αν δεν ανατραπούν, θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, το λαό μας. 
Συνδικάτο που δεν θα λειτουργεί ως κομματικό φέουδο, δεν θα λειτουργεί με όρους κομματικής πελατείας, δεν θα θεωρεί τους Μεταλλεργάτες κουκιά και κλακαδόρους. 
Ήρθε η ώρα για συμμετοχή και δράση

Συνάδελφοι, 
Η κομματική πλειοψηφία του Δ.Σ του συνδικάτου, δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να διχάζει τους εργαζόμενους, να τους εξωθεί στην ακινησία, να απαξιώνει το συνδικάτο και την αξία της συλλογικής δράσης.
Δεν αρκεί όμως να περιγράφουμε την κατρακύλα του Συνδικάτου μας, μπορούμε να καθορίσουμε με τη συμμετοχή και τη ψήφο μας, την πορεία του και τις τύχες μας.

Αποκλειστικός στόχος της πρωτοβουλίας μας με τον συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ- Ρ.Ε.Μ.», είναι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, των ανέργων, των εξαθλιωμένων από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης που σκορπίζει ανεργία και φτώχεια. 
Ταξικός είναι όποιος υπηρετεί την ενότητα της δράσης των εργαζομένων απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. 
Στόχος μας είναι να σπάσει επιτέλους το απόστημα του διχασμού, του αρρωστημένου κομματισμού, που εξοστρακίζει κάθε διαφορετική γνώμη και άποψη και κατακερματίζει τη δύναμη των εργαζομένων. 
Να γίνει το συνδικάτο πόλος συσπείρωσης, οργάνωσης και διεκδίκησης των συμφερόντων και των αναγκών όλων των εργαζομένων. 
Πάμε κόντρα στον καιρό του ΠΑΜΕ, ενάντια στα πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων, ενάντια στο πολιτικό φακέλωμα των εργαζομένων.
Θα παλέψουμε για συνδικάτο όλων των εργαζομένων και όχι «των εκλεχτών», για τις ανάγκες και τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.
Θα αγωνιστούμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση με τη τρόικα και ρημάζουν τους εργαζόμενους και τη χώρα για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων, θα διεκδικήσουμε λύσεις και μέτρα σε αυτή τη ζωή και όχι στη δευτέρα παρουσία. 
Αυτή τη προσπάθεια χαρακτηρίζουν αλισβερίσι και μαγειρέματα, αυτή τη προσπάθεια συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν, γιατί δεν τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, αλλά η κομματική σοδειά και τα κλειδιά του κομματικού κλαμπ που έχουν μετατρέψει το συνδικάτο.

Συνάδελφοι, 

Οι εκλογές δεν αφορούν το παρελθόν, σχεδιάζουν το μέλλον μας. 
Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε με την ενότητά μας, την αλληλεγγύη μας, να δώσουμε δύναμη και αντοχή στους αγώνες μας, να αλλάξουμε τη κατάσταση. 
Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές μπορούμε να χαράξουμε την αλλαγή πορείας του Συνδικάτου.
Δεν υπάρχει σήμερα κανένα περιθώριο για αποχή, λευκό ή άκυρο από τις εκλογές. 
Για το καλό όλων μας, για την επιβίωση του κλάδου μας, από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Πάρτε μέρος στις ΕΚΛΟΓΕΣ και δώστε την απάντησή σας, ψηφίζοντας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ- Ρ.Ε.Μ.»
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΨΗΦΟ ΣΤΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ- Ρ.Ε.Μ.»

Υ.Γ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην παραπλανούνται από την δήθεν ’’καταλυτική παρέμβαση/εξάρτηση’’ για την υποβολή των αιτήσεων στο σεμινάριο. Μπορεί κάθε εργαζόμενος ή άνεργος ελεύθερα να προσέλθει στο Ε.Β.Ε.Π. (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά) δίπλα από Ηλεκτρικό σταθμό και να υποβάλει ελεύθερα την αίτηση του.