Καθαρές κουβέντες.....


Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει σαφές ότι δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά πολιτική μέθοδο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  του "δούνε και λαβείν".
Όσοι νυν βουλευτές πέρα από τους 155 της συγκυβέρνησης, θέλουν να καταψηφίσουν τη πρόταση για πρόεδρο, για να  μην μπουν στο κάδρο των 180, καλώς να το κάνουν. Για κάποιους από αυτούς ίσως να είναι και η τελευταία πράξη πριν πέσει η αυλαία.
Αυτή της εξιλέωσης, από το πρόσφατο βρόμικο παρελθόν τους.
Αυτό δεν θα πρέπει να το παζαρέψουν ούτε να το ανταλλάξουν εκβιάζοντας και διεκδικώντας την εξασφάλιση κάποιας βουλευτικής έδρας, γιατί  είναι ακόμα πιο βρόμικο και πιο ανέντιμο από όποια στήριξη έδωσαν σε μνημονιακές πολιτικές.
Το “κέρδος” τους θα είναι ίσως ότι μπορεί έτσι να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο απώτερο μέλλον να “ξαναδοκιμάσουν” να “πολιτευτούν”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει σε καμιά περίπτωση να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δεχόμενος την όποια συνεργασία μαζί τους σαν δέλεαρ αποτροπής των 180.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο, για τους αποστάτες που πολύ πρόσφατα  αποχώρησαν από τις γραμμές του, δοκιμάζοντας αλλιώς και άλλου την “τύχη” τους. Ήδη έχουν κριθεί πολιτικά. Δεν έχουν πάρα να προχωρήσουν στην τελευταία πράξη. Την εξιλέωσης τους.