΄Ει ...φίλε, εσύ της αποχής....


΄Ει ...φίλε.
Εσύ που άκουσες για εκλογές και σφυρίζεις αδιάφορα...
Εσύ που κουνάς αποδοκιμαστικά το κεφάλι, θεωρώντας πολυτέλεια την ενασχόληση με την πολιτική και τις εκλογές.
Εσύ που έχεις επιλέξει την αποχή.  Την αποχή του απολίτικου.
Κρατάς τις αποστάσεις σου από την πολιτική και (γενικά) τους πολιτικούς.
Έχεις την αντίληψη ότι είναι όλοι τους μια "επαγγελματική κάστα" όπως οι δικηγόροι και οι γιατροί. Πως "δουλεύουν" τον κόσμο, πως του αραδιάζουν ψέματα για να τον πείσουν να τους ψηφίσει, για να πάρουν αυτοί την προαγωγή του δήμαρχου, του βουλευτή, του υπουργού, και μετά σε ξεχνούν.
Ποτέ σου δεν ασχολήθηκες μ' "αυτά"δεν τα "καταλαβαίνεις", τα θεωρείς ακριβό χόμπι.....

 
΄Ει ...φίλε.
Εσύ που έχεις επιλέξει την αποχή.  Την αποχή του αδιάφορου.
Αδιαφορείς  για την πολιτική. Δεν ενδιαφέρεσαι για ότι σου συμβαίνει ή πρόκειται να σου συμβεί επειδή άφησες κάποιους άλλους να αποφασίζουν για σένα.
"Σιγά ρε που θα αλλάξω εγώ τα πράγματα..."
Σε βολεύει αυτή η λογική, δικαιολογείς έτσι τον εαυτό σου για την απραξία σου.
Αδιαφορείς  για την πολιτική η οποία είναι το όχημα και ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει (προς αυτό που θεωρεί καλύτερο) τη ζωή του και αυτή των συμπολιτών του.....
΄Ει ...φίλε.
Εσύ που έχεις επιλέξει την αποχή. Την αποχή της μοιρολατρίας.
Έχεις πιστέψει πως "δεν γίνεται τίποτα"
Πως τον κόσμο τον ελέγχει και τον κυβερνά η παντοδύναμη οικονομική ολιγαρχία και αυτό είναι απαράβατος νόμος που δεν αλλάζει με τίποτα. Άρα είναι μάταιος κάθε αγώνας, κάθε προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα. 
Στην καλύτερη περίπτωση κοιτάς πρώτα τι κάνουν οι άλλοι και αν υπάρχει ρεύμα για κάτι, μπορει να ακολουθήσεις και εσύ δειλά και σιωπηλά.

΄Ει ...φίλε.
Σε έχουν ονομάσει "σιωπηλή πλειοψηφία" και έτσι ακριβώς σε θέλουν. Σιωπηλό παρατηρητή και ακροατή της δικής τους προπαγάνδας. Σιωπηλό παρατηρητή και ακροατή στα κελεύσματα για "αγώνες" των άλλων. Σιωπηλή και αθόρυβη μονάδα που αθροίζεται στην "πλειοψηφία" τους, στην άβουλη και απρόσωπη μάζα των ανθρώπων που τους στηρίζουν σε κρίσιμες στιγμές. 
Δε λέω.... Έχεις τα προβλήματα σου. Είσαι άνεργος κυνηγάς το μεροκάματο όπου το βρεις. Έχεις οικογένεια, παιδιά που έχουν ανάγκες ...δεν θα σε ταΐσει κανείς αν δεν το κάνεις εσύ...

Στη μίζερη και μικρόψυχη αυτη λογική που πηγάζει απ' τον φόβο της επιβίωσης, πρέπει να προτάξεις ψυχικές και λυτρωτικές αντιστάσεις. Όταν η εξαθλίωση σου εχει πιάσει πάτο, και κυρίως όταν στην ίδια κατάσταση με σένα βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι, όταν το ατομικό πρόβλημα σου βλέπεις οτι αγκαλιάζει και χιλιάδες συνανθρώπων σου, κατι πρέπει να κάνεις...να κάνουν....να κάνετε...όλοι μαζί έχετε την δύναμη στα χέρια σας. Και δεν είναι μόνο η ψήφος, αυτή είναι μόνο η αρχή, είναι και ο λόγος, είναι η συλλογική δράση και ο αγώνας . Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.