ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΙ «ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΩΝ» ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Ο Αλέξης Τσίπρας πάρα πολύ σωστά και με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινή βάση συνεργασίας σε όφελος του ελληνικού λαού και του τόπου με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και το Ποτάμι». 
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιώς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ερωτηθείς για την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε «στον Ενικό» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είπε «όχι» σε συνεργασία με Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

 
«Κινούνται», πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης, «σε μια βάση και πολιτική, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με τις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εντελώς αντίθετη με αυτό που χρειάζεται ο τόπος.
Ο τόπος χρειάζεται σαφείς και καθαρές επιλογές για να πάει μπροστά. Δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνουμε όμηροι κομμάτων, τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές ή καθαρά μνημονιακές πολιτικές.
Δεν θα βγει τίποτα, έτσι, από μια κυβέρνηση που θα πατάει σε πολλές βάρκες και θα κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα».
«Ο λαός θα δώσει μεγάλη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταστεί όμηρος ερμαφρόδιτων κομμάτων ή μνημονιακών κομμάτων. Δεν μπορεί να γίνουμε όμηροι κομμάτων τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές ή καθαρά μνημονιακέςπολιτικές, όμως, η άρνηση συνεργασίας με αυτά τα τρία κόμματα δεν προκύπτει από κομματική αλαζονεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που γεννήθηκε με συνεργασίες.
Με αυτά τα τρία κόμματα, όμως, θα υπάρξει ομηρία του ΣΥΡΙΖΑ, αιχμαλωσία», τόνισε ο υποψήφιος στη Β Πειραιά Παν. Λαφαζάνης.
«Δεν είμαστε καθόλου ανάδελφο κόμμα. Εκ δεξιών μας τα υπόλοιπα κόμματα είναι μνημονιακά κόμματα ή κρυπτομνημονιακά κόμματα.
Το πρόβλημα υπάρχει με αυτά τα κόμματα τα οποία είναι κολλημένα στο μνημόνιο.
Εμείς θέλουμε συνεργασία και συμπαράταξη με τα κόμματα της αριστεράς.
Αν το ΚΚΕ δεν θέλει, θα κριθεί και αυτό από τον ελληνικό λαό».
«Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές»
«Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη θα είναι συντριπτικό και θα δώσει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βλέπω μέσα στον κόσμο, μέσα σε λαϊκές γειτονιές», πρόσθεσε.
«Τώρα θα έχουμε μια εκλογή και η εκλογή αυτή θα είναι και φαρμακερή γιατί θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αν τώρα, προεκλογικά, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν 145,146 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αναποφάσιστους της τάξης του 15%, τότε είναι βέβαιο ότι η τάση είναι να πάρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ 155-160 βουλευτές τουλάχιστον.
Οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν πάντα με το ρεύμα του νικητή, αυτή είναι η τάση», εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ εμείς θα συνεργαστούμε με πολιτικές δυνάμεις που εγγυώνται μια αντιμνημονιακή και προοδευτική κατεύθυνση.
Αυτά τα δύο για μας είναι αδιαπραγμάτευτα