Και τώρα; (ποιά είναι αυτά τα ολογράμματα;)




του Θέμου Νικολετόπουλου. 

Έκανα μερικές σκέψεις που θάθελα να μοιραστώ με σοβαρά σκεπτόμενα άτομα, όχι το hit & run crowd του facebook. Υβριστικά και λυσσαλέα σχόλια θα σβύνονται, όποιος δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, ας πάει αλλού, χώρος υπάρχει. Και επειδή έχω βαρεθεί να το ακούω, αν κάποιος θελήσει να γράψει πως φταίει ο Σύριζα που δεν κυβέρνησε ποτέ, η ενδεδειγμένη απάντηση εκ των προτέρων στο επίπεδό του, είναι πως για όλα φταίνε οι γκόμενες.


Ακούω χρόνια την επωδό, αφού τους ψήφισε ο λαός. Δεν το θυμάμαι, συγγνώμη. Θυμάμαι μια οριακή πλειοψηφία της ΝΔ έναντι του Σύριζα και μετά από αδιέξοδες συζητήσεις, μια συγκυβέρνηση της ΝΔ με το κόμμα που ο λαός είχε στείλει στα αζήτητα. Μας κυβερνάει μια κυβέρνηση που δεν εκλέξαμε και μας ενοχοποιεί που της αναθέσαμε να μας κυβερνήσει, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ. 

Υπάρχει βέβαια η ύπουλη, θα έλεγα, ερμηνεία πως η τόσο κοντινά μοιρασμένη ψήψος σήμαινε πως ο λαός ζητούσε συγκυβέρνηση. Δεν θα εξηγήσω γιατί είναι ύπουλη, είναι παρελθόν και με ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας, έχω ένα γιο. 

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως με κοντινά ποσοστά Σύριζα-ΝΔ κινδυνεύουμε να βρεθούμε πάλι στο ίδιο αδιέξοδο, να μην υπάρχει αυτοδυναμία και οδηγηθούμε σε άλλη μια συγκυβέρνηση, με εξίσου ολέθρια αποτελέσματα με τα τωρινά. Και να εξηγήσω γιατι θεωρώ πως η συνεργασία Σύριζα-ΝΔ θα είναι ολέθρια.

Εγώ, με αριστερή (ανθρωπιστική, δημιουργική, οικολογική, όχι βασισμένη στο κέρδος αλλά στην διατήρηση της ισοροπίας του πλανήνη πρώτα και μετά του ανθρώπου) σκέψη, όχι συριζαία, θα μπορούσα να συνεννοηθώ και να συνεργαστώ με έναν έντιμο δεξιό και ξέρω αρκετούς, για το καλό του τόπου. Δεν θα μπορούσα όμως σαν Σύριζα, ούτε σαν ΝΔ, υπάρχει μια μάζα από κάτω που σπρώχνει βουβά και σε υποχρεώνει, υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις και στα δύο κόμματα, υπάρχουν δεσμεύσεις κάτω από το τραπέζι, υπάρχουν σχέδια που αν ανακοινωθούν χάνουν τη δύναμή τους. Υπάρχουν μίση ανυποχώρητα, δείτε τους χρυσαυγίτες, υπάρχουν...υπάρχουν. Και υπάρχουμε και εμείς. 

Και εμείς, αυτή τη φορά πιστεύω πως θα πρέπει να σφίξουμε το στομάχι μας, να αφήσουμε το αηδιαστικό εθνικό μικροαστιλίκι μας στην πάντα και να ψηφίσουμε ξεκάθαρα έναν από τους δύο και αν δε συμφωνούμε με κανέναν, το κακών έλλασον, στη χειρότερη περίπτωση. Να μην δώσουμε στο άθλιο πολιτικό σκηνικό πάλι άλλοθι για όσα θα κάνει και να έχουμε και εμείς το δικό μας, δηλαδή: ξέρεις, δε μου άρεσε κανείς και έριξα λευκό ή ψήφισα ποτάμια και ραχούλες. Γιατί αυτή τη φορά δεν θα μπορούμε να πούμε πως δεν ξέραμε τι θα πει συγκυβέρνηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά, στο πετσί μας. Και θα είμαστε πραγματικά άξιοι της τύχης μας αν δεν βγάλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, either way. Οφείλουμε να δώσουμε μια ξεκάθαρη εντολή την τελευταία στιγμή, να μαγειρέψουμε εμείς το αποτέλεσμα, όχι αυτοί. Νέα Δημοκρατία ή Σύριζα, τέλος.Όχι επειδή είναι καταπληκτικοί, αλλά είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν. 

Και να μην πέσουμε στις διασπαστικές παγίδες που στήνουν ήδη οι εργολάβοι για να υφαρπάξουν την μη-ΝΔ ψήφο και να την εξουδετερώσουν, δηλαδή ποτάμια και κόμμα γιωργάκη, δεν υπάρχουν αυτοί, είναι ολογράμματα των τηλεοπτικών στούντιο του Mega και λοιπών. Μα κανείς δεν αναρωτήθηκε που βρήκε και εξακολουθεί να βρίσκει τα λεφτά ο Θοδωράκης; Από το λαό; Όχι φυσικά, από πότε; Μια εκπομπής την τλεόραση είχε, δηλαδή αν βγει αύριο ο Φερεντίνος με κόμμα με δικά μας λεφτά θα έχει βγει; Ή ο γιωργάκης που μας έβαλε στο μνημόνιο και νομίζει πως το ξεχάσαμε και πως είμαστε ο ηλίθιος λαός; 

Άρα είναι οικονομικά συμφέροντα που δημιούργησαν το ποτάμι παραμονές εκλογών, για να εκτρέψουν τη δική μας ψήφο δυσαρέσκειας εκεί που θέλουν αυτοί και να την εξουδετερώσουν. Γιατί; Επειδή είχε ανέβει πολύ ο Σύριζα και τον φοβούνται. Επειδή είναι κομμουνιστές στο Σύριζα; Όχι βέβαια. Επειδή χρωστάνε πολλά σε θαλασσοδάνεια 30 χρόνια τώρα και φοβούνται μην ζητηθεί λογαριασμός. Επειδή τα κανάλια χρωστάνε πολλά σε μας, εμάς που πληρώνουμε χρόνια τώρα τα θαλασσοδάνειά τους και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και φωνάζαμε για την καϋμένη την ΕΡΤ, που παρά τα προβλήματά της, και ξεκάθαρα λιγώτερο κόστιζε και καλύτερη ήτανε. Επειδή χρωστάνε σε μένα και εσάς τα δις προστίμων που τους χαρίζονται την τελευταία μέρα με τροπολογίες. Και επειδή τα λεφτά που χρωστάμε στους δανειστές τάχουνε φάει αυτοί και θέλουν να τα πληρώσουμε εμείς, όπως πάντα. Επειδή η εξουσία γίνεται πάντα όλο και πιο άπληστη. Επειδή το μνημόνιο το ξαναγράφουν έτσι που να μην τους αγγίζει, το έχει επιβεβαιώσει η Τρόικα.

Και τέλος, αν ο Σύριζα είναι η καταστροφή της αριστεράς για τα επόμενα 50 χρόνια, let it be, but let it be now! Να τελειώνουμε! Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγεί. Ή ας βγει καθαρή ΝΔ, με τη χρυσή αυγή της κομπλέ, με περιποίηση. Να πάρουμε την ευθύνη των πράξεών μας επί τέλους. Ας κλείσουμε την λυσσαλέα, λασπωμένη, τηλεοπτική εικόνα και ας αναλογιστούμε. Ας σκεφτούμε υπεύθυνα. Για να πράξουμε ανάλογα. Ναι, για το μέλλον της χώρας, όπως πολύ σωστά έχει χιλιοειπωθεί.

Καθαρές κουβέντες μάγκες και μάγκισσες.