Το "ρίσκο" απο τα twittιβίσματα...


Με αφορμή τη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας  συνοπτικά σε ένα πλήθος ερωτήσεων που του τέθηκαν από τους χρήστες του διαδικτύου ,  διαβάζω διάφορα σχόλια και κριτικές, που νομίζω πως αδικούν και αυτούς που τα γράφουν, (για την ποιότητα της κριτικής που ασκούν), άλλα αδικούν και το όλο εγχείρημα αυτής της πρωτότυπης και “προχωρημένης” συνέντευξης on line, του εν δυνάμει αυριανού πρωθυπουργού.

 
Στηρίζω αυτή μου τη θέση παίρνοντας υπόψιν, ότι ο Α. Τσίπρας  δεν δίστασε καθόλου να πάρει το “ρίσκο” 10 ημέρες πριν τη κρίσιμη εκλογική μάχη, να απαντήσει σε μια καταιγίδα ερωτήσεων που αφορούσαν “τα πάντα", χωρίς καμιά ενημέρωση, και “προετοιμασία” εκ των προτέρων.
Είναι λογικό σε μια τέτοια διαδικασία ο πρόεδρος ενός κόμματος, να μην γνωρίζει με την κάθε λεπτομέρεια, όλες τις θέσεις  του κόμματος του, για να μπορέσει να είναι ακριβής και στις απαντήσεις του.  
Εξ άλλου οι απαντήσεις (μέσα στον πολύ σύντομο χρόνο που έπρεπε να δοθούν) δεν θα μπορούσε πάρα να είναι γενικές , και ίσως να διαπράχθηκαν και ορισμένα “φάουλ” σε κάποιες από αυτές …

Σε κάθε περίπτωση στον Σύριζα ισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, για τις οποίες είναι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν όλα τα μέλη του κόμματος.