Ο "συντονισμός" στους πλειστηριασμούς ...κάνει νερά !


Ανακοίνωση του 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Με μεγάλη έκπληξη και απορία, είδαμε την ανακοίνωση του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών Ιλίου, σχετικά με την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.


Δεν θα μας κινούσε το ενδιαφέρον και δεν θα μας δημιουργούσε καμία έκπληξη η παραπάνω κίνηση, εάν δεν συντρέχανε δύο πολύ σοβαροί λόγοι.
Ο ένας είναι η κρισιμότητα και η έκταση που έχει πάρει το θέμα των πλειστηριασμών στη χώρα κάτι που το αναγάγει σε ένα από τα σοβαρότερα, ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα που ταλανίζει τον κοινωνικό ιστό, κάτι που μας παραπέμπει στην ανάγκη διεύρυνσης και μαζικής διεκδίκησης, με κοινά αιτήματα και βέβαια κοινό στόχο μιας και το θέμα των πλειστηριασμών δεν θεωρούμε ότι είναι θέμα μιάς πρωτοβουλίας, αλλά υπόθεση και υποχρέωση όλων.
Ο άλλος και αυτός που μας ώθησε στην ανάγκη να καταγγείλουμε αυτή τη "μονομερή ενέργεια", είναι η από τριμήνου επίμονη και συνεχής προσπάθεια του συντονισμού μας στα πλαίσια της διεύρυνσης, της συσπείρωσης και της μαζικότατες των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών κάτι που θεωρούσαμε και θεωρούμε απαραίτητο στη διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος, για από κοινού παρεμβάσεις διεκδίκησης, με κινητοποιήσεις και συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό.

Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας προς όλους τους συντονισμούς με ξεκάθαρες προτάσεις και "ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανάγκης αλληλεγγύης και της μαζικότατες", όχι μόνο δεν υπήρξε ανταπόκριση και διάθεση διεύρυνσης, αντίθετα, μια "περίεργη αδιαφορία" που μόλις σήμερα καταλάβαμε που οφειλόταν, αφού σήμερα διαπιστώσαμε ότι τα δεδομένα στους άγραφους νόμους και κανόνες του λαϊκού κινήματος αλλάζουν και οι κραυγές ανάγκης επανενεργοποίησης, συσπείρωσης και από κοινού διεκδίκησης, μετατράπηκαν σε μονόπρακτο και σόλο και μάλιστα από "συναγωνιστές" που το προηγούμενο χρονικό διάστημα και "ειδικά το προεκλογικό" αγωνιούσαν για την κατρακύλα που έχει πάρει το κίνημα και για το μέλλον του.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια αυτής της κατά τη γνώμη μας ‘’αντιαθλητικής κίνησης’’ από τον συγκεκριμένο συντονισμό, αν και μπορούμε να υποθέσουμε πολλά, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του λαικού κινήματος με τέτοιες ενέργειες και δεν είναι καθόλου αίσιο.
Ισως η ανάγκη αυτοπροβολής, ίσως η ματαιοδοξία και ο παραγοντισμός, ίσως η ζέση και η αγωνία να..κόψουν "πρώτοι το νήμα" σε έναν αγώνα χωρίς αντίπαλο, ίσως η….άλλη οπτική που βλέπουν τα πράγματα, ίσως να θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να είμαστε όλοι μαζί, ίσως να θεωρούν ότι έχουν μεγάλες ικανότητες και δεν συντρέχει λόγος από κοινού δράσης, ίσως και η κακιά στιγμή.
Οποιος και να είναι ο λόγος δεν έχει σημασία.
Αυτό που εξάγεται σαν συμπέρασμα από την πρωτοβουλία για μια "μοναχική παρέμβαση" από τους συναγωνιστές, είναι ότι εμείς θεωρούμε ασέβεια, απρέπεια και πολλά βήματα πίσω τη συγκεκριμένη ενέργεια στη δεδομένη χρονική περίοδο, την καταδικάζουμε, θεωρούμε ότι δεν προάγει, αντίθετα υποβιβάζει το πνεύμα, αλλά και το γράμμα του προσανατολισμού του λαϊκού κινήματος.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που κέρδισαν από αυτή την ενέργεια, είναι μόνον αυτοί που "οραματίζονται και δίνουν αγώνες για τη διάσπαση του λαϊκού κινήματος" και κανένας άλλος, αφού τέτοιες ενέργειες, δεν δημιουργούν ούτε νικητές, ούτε ηττημένους παρά μόνο βαριά πλήγματα στη συνοχή και το μέλλον του κινήματος.

ΥΓ. Ο συντονισμός μας συνεχίζει στο δρόμο που έχει χαράξει, χωρίς ιδιοτέλεια και απαξίωση κανενός, επιθυμώντας πάντα και έχοντας ανοιχτό το πεδίο για περαιτέρω διεύρυνση και κοινές δράσεις για ακόμη αποτελεσματικότερες διεκδικήσεις σε ένα κοινό στόχο.