Comicdom Con Athens. Το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics ανοίγει για 10η χρονιά τις πύλες του στο κοινό...


Διεθνείς προσκεκλημένοι στο φετινό Comicdom Con Athens είναι ο βραβευμένος με Eagle Award Ιρλανδός σχεδιαστής Declan Shalvey, δημιουργός του δημοφιλούς MOON KNIGHT, o Γάλλος δημιουργός comics και συνιδρυτής της ανεξάρτητης εκδοτικής L’ Association Patrice Killoffer, ο Δανός σχεδιαστής Peter Snejbjerg, γνωστός για την δουλειά του σε σειρές όπως το STARMAN και το BOOKS OF MAGIC, η Αμερικανίδα Jordie Bellaire colorist σε σειρές όπως τα HAWKEYE και THE MANHATTAN PROJECTS, o σπουδαίος Ισπανός δημιουργός του βραβευμένου graphic novel MARIA AND I, Miguel Gallardo, η Ολλανδή δημιουργός βιογραφικών comics Barbara Stok, o Αμερικανός δημιουργός Ulises Farinas γνωστός για το λεπτομερές σχέδιό του και οι καταξιωμένοι Πολωνοί δημιουργοί Łukasz Mazur και Maciej Pałka.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζεται η έκθεση “Great American Comics: Highlightsfrom the Cartoon Art Museum Collection”, με έργα – σταθμούς στην ιστορία των αμερικανικών comics. 

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2015 περιλαμβάνει, επίσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay, που αποτελεί εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, EuroCosplay 2015, στο MCM EXPO του Λονδίνου!

Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Comicdom Press
Χώρος διεξαγωγής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Ημερομηνία έναρξης 24/04/2015
Ημερομηνία λήξης     26/04/2015
Ώρες λειτουργίας Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 21:30
Είσοδος ελεύθερη


 ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ