Ένα μεγάλο #ΟΧΙ !!


Δημοψήφισμα λοιπόν! Μετά από 41 χρόνια δίνεται η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και να αποφασίσει για μείζον εθνικό ζήτημα, όπως αυτό της εθνικής κυριαρχίας που έχει πληγεί βάναυσα με την υπογραφή των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές και υπόγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση  διαπίστωσε μετά από μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων ότι κάτω από τις συνεχείς πιέσεις και ελιγμούς των δανειστών το αποτέλεσμα ήταν οι συνεχείς και μόνο υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς από κόκκινες γραμμές και σφραγίστηκε με το  τελεσίγραφο που της επιδόθηκε με προδιαγραφές ενός τρίτου μνημονίου ζητώντας την αποδοχή του απειλώντας αυτό ή τίποτα!


Η απόφαση για δημοψήφισμα ήρθε σαν υπέρβαση της αδιέξοδης πεντάμηνης διαπραγμάτευσης, υπήρξε γιατί υπάρχουν Αριστερές δυνάμεις που αντιστέκονται και πιέζουν, και έρχεται να ξανακάνει τον Λαό πρωταγωνιστή, να μηδενίσει το κοντέρ, όπως ειπώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος, άλλα θα πρόσθετα εγώ, να επαναβεβαιώσει με την σφραγίδα της λαϊκής ετυμηγορίας την προγραμματική θέση του Σύριζα για “καμιά θυσία για το ΕΥΡΩ” με ότι σημαίνει αυτό. Εκ των πραγμάτων ένα ΟΧΙ στη μνημονική υποταγή θα σημαίνει νίκη της Δημοκρατίας, νίκη της λαϊκής κυριαρχίας, νίκη της εθνικής αξιοπρέπειας. Όσο πιο ισχυρό όσο πιο δυνατό , όσο πιο μεγάλο θα είναι το #ΟΧΙ της Κυριακής 5 Ιούλη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή και ανυποχώρητη στις προγραμματικές της δεσμεύσεις.