ΜΕΓΑΛΗ #ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ #ΠΕΡΑΜΑ


«Καταγγέλλουμε το δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία Άγιος Νικόλαος», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση συνδικαλιστικές οργανώσεις καλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, την Δευτέρα 15 Ιουνίου.


Κάλεσμα έγινε από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών. Επίσης απο το ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πειραιά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΡ.Μ.Α.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση μπροστά στην κεντρική είσοδο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, δίνοντας την δική τους αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Την ίδια στιγμή στον χώρο κοντά στο Δημαρχείο, επι της λεωφόρου Δημοκρατίας, προφυλαγμένοι από κλούβες των ΜΑΤ έκαναν τα "εγκαίνια" των γραφείων του "Σωματείου Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών (Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας και Νήσων) - Άγιος Νικόλαος'' καμιά 50αρια άτομα.

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πύλη της ζώνης και μέσω της οδού Ηπείρου διέσχισε μεγάλο μέρος της πόλης ενώ κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα μοιράστηκαν ανακοινώσεις και κάποιοι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.