Σταθερά ΟΧΙ και σε λογικές εσωκομματικής υποταγής.


Αυτή η συμφωνία δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. 
Έχει νόημα , (χωρίς να το βάζουμε σαν κύριο αυτή τη στιγμή), να επισημάνουμε ότι αρκετοί εδώ μέσα τα λέγαμε και τα γράφαμε χρόνια πριν. Υπήρχε μια κυρίαρχη τάση μέσα στον Σύριζα η οποία καθόρισε μέχρι σήμερα την γραμμή του, οδηγώντας τον, ( ακολουθώντας γνωστά χνάρια) πολύ εύκολα και πολύ σύντομα μέχρι το ζενίθ! 
Την άνοδο του στη κυβερνητική εξουσία, για να αποδειχτεί όμως μέσα σε 6 μήνες, ότι το ίδιο εύκολο ήταν για αυτούς να τον οδηγήσουν στο ναδίρ της πολιτικής ζωής. Στην υπογραφή μιας ταπεινωτικής συμφωνίας με τους δανειστές, σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές του δεσμεύσεις. 
Πριν όμως φέρει αυτή την συμφωνία, είχε ήδη προχωρήσει στην απαξίωση του σημαντικότερου συμμάχου που θα μπορούσε να έχει και στο όνομα του οποίου ασκεί την εξουσία. Το 62% του ελληνικού λαού, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, είπε ΟΧΙ σε μνημόνια και υποταγή. 
Επειδή όμως ήδη τρέχουν σημαντικές εξελίξεις, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες απόψεις, πάντα γραπτά και δημόσια. Εκτιμώ οτι η πλειοψηφία του σύριζα υπό τον Τσίπρα, έχει επιλέξει πλέον να γίνει ένα κόμμα διαχειριστής του συστήματος, κόντρα σε διακηρύξεις και πρόγραμμα. 
Πρέπει λοιπόν σε αυτή τη φάση οι τάσεις και οι βουλευτές που τις εκπροσωπούν εντός του Σύριζα, να μην ψηφίσουν τη συμφωνία με όποιο τρόπο αυτοί επιλέξουν, να μην παραιτηθούν παραδίδοντας την έδρα τους αλλά να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα, ακολουθώντας την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους τους στις εκλογές του Γενάρη, την οποία η ηγεσία του έκανε κουρελόχαρτο. 
Παράλληλα άμεσα να ξεκινήσει διαδικασία ίδρυσης νέου κομματικού φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς με κεντρικές θέσεις την έξοδο από την ευρωζώνη-ΕΕ, διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών κλπ.