ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της και να σταθεί αλληλέγγυα στο λαό μας."



Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους, τη Δευτέρας 13/7, και τη συνακόλουθη ψήφιση των δύο νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα μέτρα ως ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κορινθίας είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την αντίθεση μας στη συμφωνία αυτή, η οποία για πολύ προφανείς λόγους και κυρίως, γιατί το σύνολο σχεδόν των μέτρων που προτείνει είναι κατεξοχήν αντιλαϊκά και υφεσιακά,  στρέφει την κυβέρνηση της αριστεράς ενάντια στο λαό και την κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση κατέληξε σε μία τέτοια συμφωνία, γιατί η πίεση των δανειστών ήταν αφόρητη. Όμως η αποδοχή μίας τέτοιας συμφωνίας αποτελεί την καταδίκη των λαϊκών ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων, των κοινωνικά αποκλεισμένων και κατατάσσει την κυβέρνησή μας στο στρατόπεδο των μνημονιακών κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να στερεί από το λαό την όποια ελπίδα ανατροπής και να τον στρέφει είτε –στην καλύτερη περίπτωση- προς την οριστική ιδιώτευση, είτε – στη χειρότερη- προς την αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και των συστημικών κομμάτων. 
Παράλληλα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που στρατεύτηκαν στη μεγάλη υπόθεση για την ανατροπή και την ελπίδα τα τελευταία πέντε χρόνια (και φυσικά όλους τους παλιότερους) και τους αφήνει εντελώς ακάλυπτους στις επιθέσεις που θα δεχτούν από τα συστημικά κόμματα και από τους ακροδεξιούς συμπαραστάτες τους, εφόσον ούτε πειστικές απαντήσεις προς την κοινωνία μπορούν να αρθρώσουν, αλλά ούτε και τα κινήματα αλληλεγγύης να στηρίξουν, για  να συνεχίσουν τη δράση τους με μαχητικό τρόπο. 
Καλούμε επομένως την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της και να σταθεί αλληλέγγυα στο λαό μας και στον κόσμο της εργασίας.
Το ΟΧΙ στη συμφωνία συνοδεύεται από μια σειρά συνακόλουθων και εξίσου ηχηρών ΟΧΙ τα οποία αν δεν το συνοδεύουν άρρηκτα συνδεδεμένα θα το ακυρώσουν, όπως έχει καταδείξει και η εξάμηνη κυβερνητική μας εμπειρία. 

ΟΧΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ:
  1. Στην ακύρωση της λειτουργίας του κόμματος και στην απουσία της ενημέρωσης για τα ουσιαστικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης. 
  2. Στον αριβισμό και στις προσωπικές στρατηγικές στελεχών της κυβέρνησης και θεσμικών παραγόντων που ο λαός τους αγκάλιασε και τους στήριξε και οι οποίοι δεν συμπράττουν με τους απλούς πολίτες την κρίσιμη στιγμή, αλλά φαίνεται να μεριμνούν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.
  3. Στον τακτικισμό συντρόφων και ομάδων που διασπούν την απαιτούμενη ενότητα με αλλοπρόσαλλες πρακτικές που μας προσβάλουν όλους.
  4. Στον ακραίο κυβερνητισμό μελών της ηγετικής ομάδας. Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να είναι μία κυβέρνηση μνημονίων, απλά και μόνο για να είναι κυβέρνηση.
  5. Στον παραγοντισμό πολλών στελεχών και στην επιβράβευση τυχοδιωκτικών πολιτικών παραγόντων που έχουν αναλάβει κυβερνητικές θέσεις, χωρίς να έχουν συμπαραταχθεί στον αγώνα για την ανατροπή.
  6. Στην ανθρωποφαγία που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους συντρόφους όλων των τάσεων, η οποία έντεχνα συντηρείται και αναπαράγεται από τα συστημικά μέσα προκειμένου να πληγεί ανεπανόρθωτα η τόσο αναγκαία στην παρούσα φάση ενότητα μας.

Η κυβέρνηση της αριστεράς οφείλει να στηριχθεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις έτσι όπως αυτές ξεκάθαρα έχουν προκύψει από τη μεγάλη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για τις ευθύνες όσων μας οδήγησαν εδώ έχουμε χρόνο να συζητήσουμε στη συνέχεια. Αλλά αυτή τη φορά πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο.


Κόρινθος,  28 Ιουλίου 2015