Γραμματεία Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ « ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Στις 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός έγραψε ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του. Σε συνθήκες πρωτοφανείς, με ένα εν εξελίξει χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα εκ μέρους των δανειστών και έχοντας απέναντί του μια ασύλληπτη προπαγανδιστική μηχανή να τρομοκρατεί με εικόνα και ήχο σε 24ωρη βάση, επέστρεψε με τη ψήφο του, τα εκβιαστικά τελεσίγραφα της υποταγής. 
Το ηχηρό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου θα περάσει στην ιστορία, σαν μια τεραστία νίκη του ελληνικού λαού, που προκάλεσε πολιτικό σεισμό που ακούστηκε από τη μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η παγκόσμια ιστορία γράφεται από την «αντίσταση», την «ανυπακοή» και τα «όχι».

Χαιρετίζουμε, τους πολίτες του Πειραιά, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, που έδωσαν συντριπτική απάντηση στα σενάρια της καταστροφής και των «αριστερών παρενθέσεων» και στάθηκαν με περηφάνια ορθοί ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές, και απάντησαν με το συντριπτικό ΟΧΙ.

Ιδιαίτερα οι λαϊκές γειτονιές στη Β’ Πειραιά, χαρτογράφησαν μέσα στις κάλπες τη ταξική χροιά της ψήφου, έφεραν έτσι στο προσκήνιο , τις ανάγκες και το συμφέρον των πολλών απέναντι στα συμφέροντα των λίγων και του κεφαλαίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την περηφάνια , την αξιοπρέπεια, το φρόνημα της αντίστασης, τη δύναμη της ανατροπής, την ελπίδα των αγώνων, που είναι ποτισμένες οι γειτονιές του Περάματος, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού,, του Ρέντη. 

Η δύναμη της ορμής του «ΟΧΙ», η δύναμη της οργής για όλα τα δεινά του λαού μας, η απόφαση για ανατροπή των μνημονίων της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπασε το φράγμα και στην Α’ Πειραιά, παίρνοντας και εκεί το «ΟΧΙ» το δυναμικό προβάδισμα.

Αυτό το δυνατό ΟΧΙ είναι το διαπραγματευτικό όπλο του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές . 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί ούτε να αγνοηθεί , ούτε να αλλοιωθεί. Το 77% ΟΧΙ του Περάματος σε αντιπαραβολή με το 84% ΝΑΙ της Εκάλης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. 

Η εντολή είναι καθαρή:

- Έξοδος από τα μνημόνια 

-Πολιτική ταξικής μεροληψίας υπέρ των λαϊκών τάξεων

- Αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας 

- Διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους.

-Να εφαρμοστεί το ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα που θα ανοίγει πόρτες για την οικονομική ανάκαμψη και την προοπτική της χώρας μας.

-Να ζωντανέψει η ελπίδα, η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα θέλουμε να επισημάνουμε πως το 72,5% της Β’ Πειραιά και το 61% στη Α’ Πειραιά στέλνουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να μπει εδώ και τώρα STOP σε κάθε σκέψη και ενέργεια που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά, στερώντας από τον Πειραιά και την χώρα μας, ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των πολλών. 
Θέλουμε να τονίσουμε την σημαντικότατη συμβολή της νέας γενιάς στην μεγάλη λαϊκή νίκη. Οι νέοι και νέες, καταρρίπτοντας στερεότυπα, γέμισαν τις πλατείες της χώρας, τραγούδησαν την ελπίδα, «έβγαλαν την γλώσσα» στην μιντιακη τρομοκρατία και απέδειξαν στην κάλπη, ότι τα όνειρά τους δεν χωράνε στα σχέδια και τα λογιστικά βιβλία των νεοφιλελεύθερων τοκογλύφων
Συνεχίζουμε πιο περήφανοι, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι να δώσουμε τη σκληρή πολιτική και ταξική μάχη της μνημονιακής ανατροπής.

8/7/15
Γραμματεία Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά