Σχόλια αμέσως μετά το δημοψήφισμα...


Οι δηλώσεις και τα σχόλια που γίνονται εν βρασμό και χωρίς να υπάρχει όλο το πακέτο των δεδομένων, δεν είναι καλός οδηγός για σωστές πολιτικές εκτιμήσεις και αποφάσεις. Το χθεσινό αποτέλεσμα του 61% στο ΟΧΙ όμως, δεν μπορεί να μας πάει σε συμφωνία με βάση το πακέτο των δανειστών. Η "εντιμότητα" της συμφωνίας, αν προκύψει τέτοια, θα είναι πάντα υπο την συνεχή εποπτεία και κρίση του 61%. Αν κατέρρευσε η "αριστερή παρένθεση" δεν θα συμβάλλουμε σε κανένα "αριστερό κυβερνητικό κατεστημένο". Μετά το δημοψήφισμα, ΜΟΝΟ μια καλύτερη συμφωνία μπορεί να υπάρξει, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε δυνάμεις και νέο σχέδιο, για περαιτέρω λαϊκές νίκες.
@@@@@
Η "εθνική ομοψυχία" και "εθνική ομόνοια" που ορισμένοι τώρα ανακαλύπτουν όταν ακυρώνονται από τον λαό οι ταξικές τους επιλογές, έχουν περιεχόμενο μόνο όταν το κόστος της όποιας συμφωνίας επιμεριστεί αναλογικά, με βάση την φοροδοτική ικανότητα του καθενός, και κυρίως να πληρώσουν όσοι έχουν ευνοηθεί από τις πολιτικές λιτότητας του λαού.
@@@@@@
Όταν βγαίνουμε αλώβητοι μετά απο μια τέτοια οικονομική και επικοινωνιακή επίθεση, όταν διατηρούμε τη περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας σε πολύ υψηλά επίπεδα, όταν το άυλο περιεχόμενο της ζωής μας υπερβαίνει σε αξία την υλική μιζέρια που σου επιβάλλουν, είμαι σίγουρος οτι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε νέα επιχείρηση οικονομικής χειραγώγησης του λαού μας.
@@@@@@

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρακτηρίσω, τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, επιεικώς αναξιόπιστους η κοινούς καραγκιόζηδες και γελοιους.Το ερώτημα που μας έλεγαν οτι εχει να απαντήσει ο Ελληνικός Λαός μέχρι τις 7μμ που έκλεισαν οι κάλπες ηταν ευρώ ή δραχμή, ΕΕ η έξοδος απο αυτή, με την επικουρία βέβαια των δανειστών. Μετά το αποτέλεσμα έχουν βαλθεί να μας πείσουν οτι ο λαός ψήφισε για παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη...
Η σχιζοφρένεια και τα πολιτικά αδιέξοδα της πολιτικής υποτέλειας....