Θετικά τα social media στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το νέο του εγχείρημα Λαϊκή Ενότητα προκαλούν θετικούς συνειρμούς στα social media. Ο Λαφαζάνης πιστός στην αντιμνημονιακή γραμμή αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και φιλοδοξεί με το κομματικό του σχηματισμό να διαδραματίσει ρυθμιστικό παράγοντα στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνει σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro 4.589 συνολικές αναφορές στο ελληνικό διαδίκτυο κατά την χρονική περίοδο 23/08- 31/08 2015. Ο ηγέτης της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό ποσοστό αναφορών στο Twitter. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης της ατζέντας των κομμάτων.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κερδίζει τις εντυπώσεις της ελληνικής διαδικτυακής γνώμης καθώς εμφανίζει ένα συντριπτικό αριθμό θετικών συναισθημάτων σε σύγκριση με τα θετικά. Η αποχώρηση του από τον μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε δραματικά την εικόνα του στα social media σε σύγκριση με την προηγούμενη ανάλυση μας.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την μνημονιακή γραμμή του Αλέξη Τσίπρα και αποχώρησε μαζί με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Η θεματολογία του ελληνικού διαδικτύου επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση του Λαφαζάνη με τον Τσίπρα, το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, τη σύμπραξη με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα είναι ο μεγάλος στόχος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος θεωρεί ότι εκπροσωπεί ένα μεγάλο αριθμό των πολιτών που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι η «άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η άλλη λύση δεν είναι ούτε εμφύλιος, ούτε διχασμός. Η άλλη λύση είναι μια δημοκρατική λύση, η έξοδος από την ευρωζώνη». 
Το νεοσύστατο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας πάντα με βάση της δημοσκοπήσεις φαίνεται να εξασφαλίζει άνετα την είσοδό του στο νέο κοινοβούλιο και φιλοδοξεί να αποτελέσει και την τρίτη πολιτική δύναμη. Ωστόσο αρνητικές εντυπώσεις δημιούργησε η είδηση ότι ο Σπύρος Τάτσης αποχώρησε από τη Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για «κόμμα χυλό», «κόμμα καρικατούρα» και «κόμμα ζηλωτών, που δεν ανέχονται άλλη άποψη εντός του».
Συμπερασματικά τα ποιοτικά δεδομένα του paloPro μας δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζει τα θετικά συναίσθημα στην ελληνική κοινή γνώμη για δυο βασικούς λόγους: (α) διότι παραμένει πιστός στην αντιμηνονιακή γραμμή του, δείχνει μια εντιμότητα, προσπάθησε να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και (β) το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει μια τεράστια πτώση, εξαιτίας της μνημονιακής του μετεξέλιξης και της απογοήτευσης ενός μεγάλου ποσοστού ψηφοφόρων του. 
ΠΗΓΗ http://www.palo.gr/