Π. Λαφαζάνης : Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να έχει πουλήσει τα λιμάνια της!!


Με ενός λεπτού σιωπή στην μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων προσφύγων στη Μεσόγειο θάλασσα, που και με ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης, θρηνούμε καθημερινά, άνοιξε μια εκδήλωση για λιμάνια , για τα λιμάνια της Ελλάδας , για το λιμάνι του Πειραιά. Μια σημαντική για την πόλη αλλά και για όλη την Ελλάδα πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Πειραϊκό Σύνδεσμο. Θέμα της η αποφασισμένη όπως έχει ειπωθεί από κυβερνητικά χείλη, επιβαλλόμενη από το τρίτο μνημόνιο, εγκληματική ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, και κυρίως των δυο μεγαλύτερων της χώρας, αυτά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και με ουσιαστικές παρεμβάσεις των: Αναστασία Φραντζεσκάκη, συνδικαλίστρια του ΟΛΠ, Αντώνη Νταλακογεώργου προέδρου της ΠΕΝΕΝ και του Βασίλη Γκιτάκου επικεφαλής ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, έγινε μια πλήρης και εμπεριστατωμένη ανάλυση του θέματος, που αποτελεί την μεγίστη διεκδίκηση του Πειραιώτικου λαού όλα τα τελευταία χρόνια. 

Ο Π. Λαφαζάνης αναφερόμενος κυρίως στις πολιτικές πλευρές του θέματος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πουλάει τον εθνικό της πλούτο σε ξένες κρατικές επιχειρήσεις. Τα λιμάνια στην κινέζικη cosco, τα αεροδρόμια και τις τηλεπικοινωνίες σε γερμανικές κρατικές επιχειρήσεις, το αέριο στους Αζέρους.

Ειδικά για τον ΟΛΠ υποστήριξε πως έχει υπάρξει συναλλαγή κάτω από το τραπέζι της κυβέρνησης με την cosco, για την "παράδοση" του σε αυτούς. Οι Κινέζοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια βάση στην οποία θα έχουν τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο, θα επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στη ναυσιπλοΐα καθορίζοντας τις τιμές των ναύλων , να δημιουργήσουν μεταποιητική επιχείρηση των δικών τους προϊόντων που θα συναρμολογούν και θα εξάγουν στην Ευρώπη, να λειτουργήσει σαν ζώνη όπου το λαθρεμπόριο κάθε μορφής θα ανθεί ανεξέλεγκτα. 

Για την παραχώρηση στους κατοίκους του Πειραιά της περιοχής των Λιπασμάτων τόνισε πως θα χρησιμοποιηθεί σαν "το τυρί στη φάκα" και για να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικής παραχώρησης τεράστιας ακτογραμμής εθνικού πλούτου.

Υποστηρίχθηκε από όλες τις πλευρές, ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ενώ χρειάζεται αποφασιστική, ενιαία αντίσταση και πάλη των κοινωνικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης .

Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, οι δήμαρχοι ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Χ. Βρεττάκος και ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Γ. Λαγουδάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δήμων της Β' Πειραιά.