ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ..


Με θετικό πρόσημο, μαζικά, ενωτικά, και δυναμικά, εξελίχθηκε η πρώτη γενική απεργία κατά των μνημονίων της λιτότητας των περικοπών στις συντάξεις, της ανεργίας και της φτώχιας. Κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της εφαρμογής των μνημονίων, των παραχωρήσεων και των υποχωρήσεων από τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.
Ένα χρόνο μετά την τελευταία 24ωρη γενική απεργία που έγινε στις 27/11/2014,  ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ύστερα από δυο κυβερνήσεις της μεταλλαγμένης "αριστεράς" του σύριζα,  οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι  έχουν τα ίδια προβλήματα, απεργούν και παλεύουν για τα ίδια αιτήματα που εδώ και μια πενταετία με την εφαρμογή των μνημονίων τους ταλανίζουν τη ζωή. 
Ο σύριζα μετά την οριστική προσχώρηση του στο στρατόπεδο των μνημονιακών δυνάμεων διαχείρισης και την διάσπαση του, μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις των  κομματικών στελεχών που παρέμειναν σε αυτόν, βαδίζει πλέον έναν  δρόμο χωρίς επιστροφή, εκτελώντας εντολές για νέες παραχωρήσεις εθνικής περιουσίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
Ο φόβος, η ανάθεση, η μοιρολατρία, ο ατομικισμός, ο εφησυχασμός και ο συμβιβασμός με τα ελάχιστα, οδηγούν σε γενικευμένη εξαθλίωση και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση. 
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της αντίστασης και πάλης, τον μόνο εγγυημένο δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, του μισθού και της σύνταξης τους.  Οι χιλιάδες πολίτες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, ανταποκρίθηκαν θετικά στον δρόμο του αγώνα, αν και ακόμα νιώθουν το μούδιασμα της απογοήτευσης από ελπίδες και όνειρα που προδόθηκαν.