ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ...

η φωτό από την Λαϊκή Συσπείρωση.

19/11/2015. Δυο μόλις ημέρες μετά την επέτειο της 17 Νοέμβρη 1973, του ηρωικού αγώνα των φοιτητών και  του λαού μας κατά της χούντας  για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, ο  Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης αποφασίζει να επιβάλλει νέες πρακτικές λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, τέτοιες που να επιβάλλουν μια συνεδρίαση χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης, χωρίς την παρουσία δημοτών, χωρίς αντίλογο και αντιδράσεις, για να αποφασίσει με την πλειοψηφία που διαθέτει, την  επιβολή νέων φόρων μέσω των δημοτικών τελών και αύξησης του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Οι δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη και Κίνηση πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "Κόντρα στο Ρεύμα" αντιδρώντας σε αυτά τα σχέδια εξέδωσαν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας την πολιτική της πλειοψηφίας και του Δημάρχου σαν φορομπηχτική. 

Χαρακτηριστική για το τι έγινε σε αυτό το "δημοτικό συμβούλιο", ήταν η δήλωση της Μαρίας Ψωμά, Δημοτικής Συμβούλου του "Κόντρα στο Ρεύμα ":

"Δημοτικό συμβούλιο στις 2 το μεσημέρι, μέρα και ώρα εργάσιμη. Μόνο θέμα η αύξηση των δημοτικών τελών. 
Φτάνω δυο και δέκα, το παρουσιολόγιο έχει αναγνωσθεί από τις πάρα πέντε και υπάλληλοι, σύμβουλοι και φίλοι της πλειοψηφίας δεν μας επιτρέπουν την είσοδο στην αίθουσα. Επικαλούνται υπακοή στην παράτυπη εντολή της προέδρου να μην επιτρέψει παρατηρητές. 
Αποχωρούμε διαμαρτυρόμενοι από διαδικασία που δεν έχει ούτε σωστή εισήγηση, ανάμεσα σε "αγανακτισμένους πολίτες" που μας σπρώχνουν και μας πιάνουν από το λαιμό και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που μας μουντζώνουν, επικαλούμενοι πολιτικό πολιτισμό.
Ζήτω η δημοκρατία. Την άλλη φορά και μπάτσους, αν δε φτάσουν στο δήμαρχο και την παρέα του οι έμμισθοι τραμπούκοι. Και δώστε κάτι παραπάνω στα παιδιά. Το λιντσάρισμα κατά παραγγελία δεν είναι στην περιγραφή της θέσεως εργασίας τους."