Άθλιοι, αναλώσιμοι και φθηνοί διαχειριστές.....



Εάν νομίζουν, οι τωρινοί κυβερνώντες, ότι θα περνούν τις μνημονιακές πολιτικές συνεχίζοντας τους ίδιους αντιλαϊκούς δρόμους των προηγούμενων, μένοντας ακλόνητοι και αλώβητοι, κατεργάρηδες δήθεν αριστεροί, διαχειριστές του συστήματος με άλλοθι τον καθαρό πρότερο πολιτικό βίο τους για πάντα, τους πληροφορούμε ότι όπως ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε για τον Σαμαρά και την παρέα του η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και έφερε την ανατροπή του, έτσι και το ασφαλιστικό για την παρέα του Τσίπρα θα σημάνει την απαρχή της αποκαθήλωσης και της πτώσης του.


Με την επιχειρούμενη "μεταρρύθμιση" του ασφαλιστικού, προκαλείται το μεγαλύτερο ξέπλυμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 50 χρόνια στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ με μια μονοκοντυλιά διαγράφονται υποχρεώσεις του κράτους και των φορέων διαχείρισης της ασφαλιστικής μέριμνας, και αφαιρούνται από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους δικαιώματα και πόροι για τα οποία είχαν καταβάλει τα προβλεπόμενα από τους νόμους ασφάλιστρα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να αναλύουν την σύνταξη που δινόταν με το τριμηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα (ΙΚΑ) στο οποίο αποτυπωνόταν το μέγεθος της περικοπής της με βάση τους μνημονιακούς νόμους, περικοπή που έφτανε με αναγωγή σε χρονιάτικη περίοδο έως και 50%, τώρα όπως λένε, θα επαναυπολογίσουν την σύνταξη που δικαιούσαι να πάρεις, θα την μετρήσουν με διαφορετικό τρόπο,  αλλά με το ποσοστό αναπλήρωσης που θα μας ορίσουν οι δανειστές, για να περισσεύουν έτσι τα χρήματα που παίρνουν σαν τοκογλυφική αμοιβή για τις "υπηρεσίες" τους. 
Το επόμενο ενημερωτικό σημείωμα θα είναι απαλλαγμένο από περιττούς αριθμούς κρατήσεων του Ν.4024, Ν.4051, Ν.4093 , εισφορών αλληλεγγύης κ.λ.π. δηλαδή από τις περικοπές των συντάξεων μας που ήταν φυσικά πόροι ζωής για εμάς. Θα είναι απαλλαγμένο από κακές αναμνήσεις και κίνητρα για περιττές "συγκρίσεις" τύπου τι έπαιρνα, τι παίρνω, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει στο μέλλον αγωνιστικές διεκδικήσεις. 

Η νέα ηθική που πρεσβεύει η κυβέρνηση του Σύριζα επιχειρεί να μας λοβοτομήσει, να μας κάνει να ξεχάσουμε τον εαυτό μας, τη ψυχή μας, να δεχθούμε ότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας η παραποίηση ιστορικών όρων, η δικαιολόγηση των μέτρων ως “αναγκαίο κακό” και η διασπορά φόβου για τις πραγματικές αντισυστημικές λύσεις, θα τους εγγράψει η ιστορία σαν άξιους κυβερνήτες....

Άθλιοι, αναλώσιμοι και φθηνοί διαχειριστές για το υπάρχων πολιτικό σύστημα αποδεικνύεστε, και σύντομα θα εισπράξετε από τον λαό ότι σας αναλογεί.