ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ"

Στον φιλόξενο χώρο "Φυσάει Κόντρα", μια όμορφη πρωτοβουλία για το στήσιμο κινηματογραφικής λέσχης και την προβολή αξιόλογων ποιοτικών ταινιών, παίρνει σάρκα και οστά, αφού ανακοινώθηκε ήδη το πρώτο πρόγραμμα προβολών της, ξεκινώντας από τις 24 Γενάρη.



Η κινηματογραφική λέσχη του "κόντρα στο ρεύμα" ξεκινά τις προβολές κάθε δεύτερη Κυριακή στο στέκι "φυσάει κόντρα " Π.Τσαλδάρη 297& Αρκαδίου στη Νίκαια.
Από την Κυριακή 24 Γενάρη 2016 στις 8.00μμ μέχρι τις 14 Απρίλη στο ζεστό χώρο του "φυσάει κόντρα "



Λίγα λόγια για την Ιστορία των Κινηματογραφικών Λεσχών, όπως την διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της  Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας ( ΟΚΛΕ )

Η πρώτη ελληνική κινηματογραφική λέσχη ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1950, στις αρχές μιας εξαιρετικά δύσκολης και ταραγμένης δεκαετίας της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Μέχρι το 1967 ιδρύθηκαν αρκετές κινηματογραφικές λέσχες στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Τρίπολη, Δράμα, Καβάλα, Μυτιλήνη, Λάρισα, Ηράκλειο και αλλού, που λειτούργησαν είτε με τη μορφή παραρτημάτων της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, είτε ως μέλη της πρώτης Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών (1961).

Ανεξάρτητα με την οργάνωση, τη νομική υπόσταση και τον τρόπο λειτουργίας, οι κινηματογραφικές λέσχες αποτέλεσαν τους μοναδικούς χώρους προβολής ταινιών ποιότητας και ουσιαστικής γνωριμίας με την αισθητική και την τεχνική του κινηματογράφου.

Σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και της τέχνης τίμησαν με την παρουσία και την ενεργητική συμμετοχή τους το θεσμό των κινηματογραφικών λεσχών: Π. Ζάννας, Ρ. Κούνδουρος, Μ. Πλωρίτης, Μ. Κακογιάννης, Ν. Κούνδουρος, Θ. Αγγελόπουλος, Α. Σαββίδη, Α. Μητροπούλου, Β. Ραφαηλίδης και τόσοι άλλοι.