Στις 11.00 μ.μ. αναμένονται 800 πρόσφυγες με τα πλοία στην Πέτρινη Αποθήκη της Πύλης Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus!

Αναζητήστε του Έλληνες εθελοντές- Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες - Refugees Welcome to Piraeus. Στήστε ομάδες και βάρδιες σε συντονισμό μαζί τους. Για έκτακτες ανάγκες αναζητήστε τους Σωτήρη Αλεξόπουλο, Φώτη Ανδρεόπουλο, Παναγιώτη Αναστασάκο. Τηλέφωνα μόνο για επείγουσα ανάγκη επικοινωνίας 6906408586 και 6948085180. Σας ευχαριστούμε.H Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus συγκροτήθηκε από μέλη δομών αλληλεγγύης, κοινωνικών ιατρείων κλπ. και άλλους ενεργούς πολίτες του ευρύτερου Πειραιά για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες/μετανάστες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα παραμεθόρια νησιά. Σε χώρους που μας παραχώρησε ο ΟΛΠ μέσα στον Σταθμό Επιβατών της Πύλης Ε1 (Ακτή Περικλέους πρ.Βασιλειάδη), έχουμε εγκαταστήσει αποθήκες εφοδίων που διανέμουμε στους πρόσφυγες σε όλες τις Πύλες και Βάση Υποδοχής Προσφύγων, στην οποία παρέχουμε ταξιδιωτικές πληροφορίες, Α' Βοήθειες & φάρμακα, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα- παπούτσια, πρίζες για φόρτιση κινητών, κοινόχρηστες ντουζιέρες κ.α.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΠΥΛΕΣ Ε1 έως Ε7)
Ο χάρτης του λιμανιού: http://www.olp.gr/images/stories/info_port2.jpg .

Το στίγμα του επιβατικού σταθμού της Ε1 είναι : 37.942500, 23.623279.
Μπροστά στον Επιβατικό Σταθμό της Ε1 είναι το τέρμα της (μοναδικής) γραμμής λεωφορείων μέσα στο λιμάνι, που έχει αφετηρία την είσοδο πεζών του λιμανιού Ε6 απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού.
(Προσοχή! Αν υπάρχει άφιξη/αναχώρηση πλοίου στην προβλήτα Ε6, η αφετηρία μετακινείται στην πρώτη στάση, μπροστά από τον σταθμό του Προαστιακού.) Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του ΟΛΠ που αναγράφουν "ΗΣΑΠ-ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ".Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά από τις 6 το πρωί και διαρκούν 5 λεπτά.
Αν έρθετε με αυτοκίνητο, κινηθείτε περιμετρικά του λιμανιού από σταθμό ΗΣΑΠ προς Άγιο Διονύσιο. Αμέσως μετά τα φανάρια του Αγίου Διονυσίου συναντάτε τον κόμβο της Πύλης Ε2 από την οποία μπαίνετε στο λιμάνι. Στρίβετε αμέσως δεξιά και πάλι δεξιά, προσπερνάτε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τις μπλε κολώνες και φθάνετε στην Ε1 , το άκρο του λιμανιού προς τα Λιπάσματα Δραπετσώνας.  Μην δοκιμάσετε να έρθετε από τον εξωτερικό περιμετρικό δρόμο του λιμανιού μέχρι την επόμενη έξοδο που οδηγεί στην Πύλη Ε1, γιατί μπορεί να τη βρείτε κλειστή (ανοίγει ορισμένες ώρες).

Αν έχετε πρόβλημα, καλέστε το 6906408586 για οδηγίες.

Ελάτε στο λιμάνι για να εκφράσουμε μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες!
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/REFUGEES WELCOME TO PIRAEUS
Ε-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com
Φόρμες δήλωσης διαθεσιμότητας εθελοντών: