Στα Άγραφα Ευρυτανίας με Αλκυονίδες μέρες.



Πάντα είναι καλοδεχούμενη μια αιτία για να πραγματοποιήσουμε μια έξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Μερικές φορές αυτή η αιτία μπορεί να είναι και "κακή" ή μοιραία όπως το 40νθήμερο μνημόσυνο του Μπάρμπα Μάρκου Κώτσια, που πλήρης ημερών και διαύγειας, μας άφησε σχεδόν στην αλλαγή του χρόνου, για να ησυχάσει στον κόσμο των αγγέλων.



Στο μνημόσυνο του λοιπόν είχαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να παραβρεθούμε, τιμώντας έτσι τον άνθρωπο και τον τόπο του, τα Άγραφα Ευρυτανίας. Γνώριμος για μας τόπος, είχαμε την ευκαιρία όμως, μέσα στην καρδιά του χειμώνα να τον χαρούμε, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό, την έντονη ηλιοφάνεια χωρίς σύννεφα και ανέμους, κάτι που συμβαίνει στις αλκυονίδες μέρες, ίσως να ήταν και αυτές.!


Η διαμονή μας στο χωριό Λημέρι, ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία γιατί δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μια ονειρική διαμονή στο γνωστό από τις παιδικές μας αναμνήσεις "Μικρό σπίτι στο Λιβάδι". Ένα πλήρως αυτοτροφοδοτούμενο αγρόκτημα που με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι οι φίλοι μας Κώστας και Αγγελική, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν και να συντηρούν.


Το Λημέρι βρίσκεται αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων. Περιβάλλεται από πυκνό δάσος ελατιών ενώ ακούγεται έντονα και ασφαλώς ευχάριστα, το κελάρυσμα του νερού από τις πηγές του Βραγγιανίτη που διαπερνούν το χωριό κατά μήκος του, προσδίδοντας παράλληλα μια αίσθηση γραφικότητας! Στον διαμορφωμένο χώρο αναψυχής όπως μάθαμε, το καλοκαίρι γίνονται τα πανηγύρια του χωριού.