Κινητοποιήσεις κατά της ΕΕ των φραχτών και του φασισμού.


Ήταν ένα μεγάλο ποτάμι ανθρώπων αποφασισμένων να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, το δικαίωμα τους να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν σαν πρόσφυγες πολέμου και να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ότι μπορούν να ζουν...
Με πικέτες που έγραφαν "μη μας ξεχνάτε", "είμαστε άνθρωποι" και τραγικές φωτογραφίες με νεκρούς από τους πολέμους στις χώρες τους, φωνάζοντας δυνατά για "σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες", χιλιάδες Αφγανοί και Σύριοι κυρίως νέοι άνθρωποι και πολλά παιδιά, περπάτησαν μαζί με τους Έλληνες αλληλέγγυους πολίτες, από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Λίγο πιο πριν ο Θανάσης Παπαστάθης και η ομάδα του "Τα μπαλόνια της αγάπης", προσπάθησαν να ψυχαγωγήσουν και να χαρίσουν χαμόγελα στα μικρά παιδιά με ένα θεατρικό σκετς παρασέρνοντας τα παιδιά να συμμετάσχουν, με μουσική τραγούδι και μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης.

Η συγκέντρωση και πορεία ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 4μερης (18-21 Μαρτίου 2016), διεθνούς κινητοποίησης, με κεντρικό σύνθημα: "Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίσταση στην Ευρώπη–Φρούριο" με συμμετοχή προσφύγων, μεταναστών και αλληλέγγυων από αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις, τη Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών», τη Λαϊκή Ενότητα, και άλλους φορείς.


Σχεδόν την ίδια ώρα υπήρξε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας με το ίδιο περιεχόμενο που διοργανώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία.