Και το Δ.Σ. του Δήμου Κορυδαλλού στηρίζει τον "ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ" κατά των πλειστηριασμών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ


18/4/2016 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πριν λίγη ώρα η πρόταση στήριξης του συντονισμού μας απο το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού.
Έπειτα απο μια ''περιπετειώδη συνεδρίαση'' ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία η πρόταση στήριξης του συντονισμού μας.

Την απόφαση καταψήφισε η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ επειδή ήθελε να περάσει το δικό του ''ιδεολογικά σωστό και τεκμηριωμένο ψήφισμα'' κατά δήλωση της επικεφαλής της παράταξης.
Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο υποτίμησε και προσπάθησε να αποδομήσει το ψήφισμά μας, με το αιτιολογικό ότι στερείται πολιτικού περιεχομένου επισημαίνοντας μάλιστα ότι ''καλύπτει και το μεγάλο κεφάλαιο'' κάτι που βέβαια χάρισε άφθονα ειρωνικά χαμόγελα στην αίθουσα.
Δική της πρόταση κατέθεσε και η δημ. παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή υποστηρικτικά προς τη κυβέρνηση χαρακτηριστικά, ''στηρίζοντας παράλληλα τον συντονισμό'' και ζητώντας να συνδιαμορφωθεί με τη πρόταση του συντονισμού μας και αυτή της πλειοψηφίας.
Η τοποθέτηση απο μέρους μας ήταν καταλυτική, τη στιγμή ακριβώς που το ΔΣ είχε πάρει τη μορφή ''κομματικής αρένας στείρων και ανούσιων αντιπαραθέσεων'' και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος της ουσίας, που δεν είναι άλλη απο τη ανάγκη απόλυτης προστασίας των πολιτών που χιμάζονται απο την ανθρωπιστική κρίση και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.
Ζητήθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να κατανοήσουν απόλυτα τη κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κοινωνικός ιστός, να μην προσπερνούν τις εξελίξεις, να μην αδιαφορούν για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους, να αφήσουν τις προσωπικές, παραταξιακές και κομματικές διαφορές και να πράξουν αυτό που επιτάσσει η ανάγκη της εποχής που αναδύεται μέσα από τον κοινωνικό ιστό, η ανάγκη συμμαχίας των θεσμικών φορέων με το μη θεσμικό αλλά με ουσιαστική και καταλυτική συμβολή στα κοινωνικά δρώμενα Λαϊκό κοινωνικό κίνημα, προκειμένου να κρατηθούν όρθιοι οι πολίτες.
Θεωρούμε ότι η σημερινή παρουσία μας στο ΔΣ Κορυδαλλού, είχε απόλυτα θετικό πρόσημο κάτι που πιστοποιείται και από τις κατ'ιδίαν συζητήσεις που έγιναν μετά τη ψήφιση της πρότασής μας με δημοτικούς συμβούλους απο όλες τις παρατάξεις και βέβαια από τη στάση του δημάρχου Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας.
Η σημερινή απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θετικών ψηφισμάτων από δήμους που στηρίζουν τους κατά τόπους συντονισμούς όπως είναι των Μεγάρων, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου και στη περιοχή μας Νίκαιας Ρέντη και Κορυδαλλού.

Ο αγώνας συνεχίζεται.