Στη Περιφέρεια Αττικής.....


Στον εικονικό κόσμο της δήθεν "αριστερής" πολιτικής διαχείρισης, φαίνεται να χωρούν και νέες διαδικασίες ψηφοφοριών, πολύ πιο νεοφιλελέ, πλησιάζοντας στο γνωστό "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Ναι, αυτές τις διαδικασίες που πριν όλοι καταδικάζαμε και αντιπαλεύαμε, δεν μπορεί σήμερα να γίνονται στο όνομα του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"! Πολύ περισσότερο βέβαια όταν οι σημερινές αποφάσεις και πολιτικές που ασκούνται, στη περιφέρεια Αττικής, βρίσκονται σε αντίθεση , με θέσεις και προγράμματα του 2014 με τα οποία η διοίκηση εκλέχθηκε.

Διαβάζω σήμερα:

Ψηφίστηκε από το ΠΕ.ΣΥ το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής

Εγκρίθηκε σήμερα, κατά την 38η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.
Παρά τις προσπάθειες διαφόρων εκπροσώπων συλλογικοτήτων να ακυρωθεί η διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, που αποτυπώνει την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δεν πήρε καμία απόφαση (δήλωση 8 περιφερειακών συμβούλων)

Με έκπληξη διαβάσαμε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής τον ισχυρισμό της Διοίκησης ότι η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ που πραγματοποιήθηκε στις 6/12/2016 κατέληξε σε «ψήφιση» της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ.

Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δηλώνουμε ότι η συνεδρίαση διεκόπη με αποφαση του Προεδρείου του ΠΕΣΥ μετά από τη δυναμική παρέμβαση πολιτών της Δυτικής Αττικής, της Φυλής και του Γραμματικού και δεν ξεκίνησε ξανά ποτέ. Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ κος Θ. Σχινάς ανακοίνωσε πραξικοπηματικά από μικροφώνου αποτέλεσμα ψηφοφορίας που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η «απόφαση» που παρουσιάζεται είναι ουσιωδώς και τυπικά άκυρη και νομικά έωλη, αφού δεν τηρήθηκε καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΕΣΥ. Πέραν του Προέδρου, όσοι νομιμοποιούν τέτοιου τύπου πραξικοπηματικές ενέργειες φέρουν ευθύνη, ατομικά και συλλογικά. Οι σχετικές αποδείξεις θα κατατεθούν αρμοδίως, για να επισύρουν και τις ανάλογες νομικές συνέπειες. 
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι 
Αννα Βασιλάκη
Δέσποινα Κουτσούμπα
Μάκης Μαντάς
Ζωή Ράικου
Γιάννης Πρωτονοτάριος
Μαρίνα Κουκά
Φλώρα Νικολιδάκη
Κατερίνα Θανοπούλου